fbpx
Сьогодні
15:59 16 Кві 2024

Українські школярі вдруге взяли участь Міжнародній Економічній Олімпіаді: результати

Уже вдруге українські учні взяли участь Міжнародній Економічній Олімпіаді, національні етапи якої в Україні організовує Центр Бендукідзе.

Про це інформує Рубрика.

Економічна олімпіада – це конкурс знань з економіки та фінансів, розрахований на учнів старших класів з 22 країн. Її мета – зацікавити українську молодь розвитком свого економічного мислення і таким чином підвищити їх економічну та фінансову грамотність. Олімпіада також допомагає визначити рівень знань школярів.

До першого національного етапу цього міжнародного інтелектуального змагання, що відбувся наприкінці січня, долучилося більше 9300 учнів з 24 регіонів України, у тому числі діти, котрі перебувають на тимчасово окупованих територіях. Навіть у таких складних обставинах, попри обстріли, повітряні тривоги та проблеми з Інтернетом, діти прагнуть отримувати знання і випробовувати свої сили.

Прифронтові регіони були представлені:

  • 20 навчальними закладами з Запорізької області,
  • 16 з Донецької,
  • 4 з Херсонської,
  • 3 з Миколаївської,
  • 2 з Луганської.

Найбільша кількість шкіл і, відповідно, найбільша кількість дітей приєдналася з Києва та області – 62 навчальні заклади та 1817 учнів. На другому місці – Дніпропетровська область з 44 навчальними закладами та 1091 учнями. На третьому – Полтавська, 23 навчальні заклади та 569 учнів.

Найрезультативнішими за відсотком учнів, які набрали прохідний бал на регіональний етап, стали такі області:

  • Полтавська (27%),
  • Вінницька, Одеська та Тернопільська (по 24%),
  • Львівська (23%).

Надвірнянський ліцей "Престиж" з Івано-Франківської області став рекордсменом за кількістю учасників від одного навчального закладу – координатор ліцею Олег Ковальчук залучив понад 250 учнів!

Троє учасників першого національного етапу набрали максимально можливу кількість балів:

  • Михайло Косич з Харківського ліцею № 80;
  • Дар´я Павленко з Запорізького академічного ліцею "Перспектива";
  • Микола Таран з ВСП "Роменський фаховий коледж КНЕУ імені Вадима Гетьмана" (Сумська область).

Понад 600 дітей продовжили змагатися за вихід до фіналу в рамках регіонального етапу. Результати успішності областей можна побачити на графіку. До фіналу, що відбудеться 11-12 травня, було відібрано 83 найсильніших з них. Вони позмагаються між собою за можливість отримати гранти на навчання у Київській школі економіки і грошову винагороду, а також захищати честь України на міжнародному фіналі у Греції.

До топ-5 областей за кількістю представників на останньому національному етапі увійшли Київська, Харківська, Полтавська, Львівська та Вінницька області.

На особливу згадку заслуговує Львівський фізико-математичний ліцей-інтернат при Львівському національному університеті ім. І. Франка, звідки до фіналу пройшло 7 учнів з одними з найвищих балів для свого регіону.

Вітаємо вчителя Василя Гаврилюка з цим досягненням!

Довідка

Економічна олімпіада в Україні проводиться за сприяння Міністерства освіти і науки України та Малої академії наук, підтримки Economic Fundamentals Initiative, Friedrich Naumann Foundation for Freedom Ukraine, Genesis, Мультимаркету Аврора, Національного Банку України, Київської школи економіки, Студії онлайн освіти EdEra і Української академії лідерства.

Нагадаємо, у 2023 році Україна вперше долучилася до Міжнародної Економічної Олімпіади від Institute of Economic Education (INEV) завдяки зусиллям команди Bendukidze Free Market Center та підтримці Economic Fundamentals Initiative.

Більш ніж 4300 учнів шкіл з усіх регіонів України, крім Криму, отримали можливість взяти участь у першому етапі цього міжнародного інтелектуального змагання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: