fbpx
Сьогодні
14:43 14 Кві 2024

Викладання російською: в окупованому Луганську перепрофілюють вчителів української мови

Фото: Сomments.ua

У тимчасово окупованому рф Луганську вчителів української мови та літератури росіяни відправляють на перепрофілювання: запровадили курси для зміни кваліфікації, які триватимуть 256 годин.

Про це повідомляє Луганська обласна державна адміністрація, пише Рубрика.

Як зазначають, на перепрофілювання направляють, зокрема:

  • педагогів, які мають диплом про освіту "Українська мова та література",
  • тих, хто не проходив курси підвищення кваліфікації після 2014 року.

"Виш, який загарбники називають Луганським державним педагогічним університетом, що діє на окупованій території, проводить безкоштовне профнавчання за напрямами "російська мова та література" та "дошкільна освіта".

Кадри для пропаганди серед школярів там готові штампувати за 256 годин. Саме стільки тривають ці курси", – стверджують в обладміністрації.

В ОДА також розповіли, що у 2023 році в "ЛНР" не використали 99% коштів, які мали спрямувати на ліки, передбачені програмою реімбурсації. Їх люди мали отримати за пільговими рецептами, зокрема, безкоштовно.

"Не використали, бо не схотіли. Через бездіяльність місцевого "мінздраву" населення, яке упродовж багатьох років ставало учасником програми реімбурсації, вимушене було купувати необхідні для життя медичні препарати за власний кошт. Вибору їм не залишили", – кажуть в ОДА.

Нагадаємо, що 52% опитаних громадян України виступають проти того, щоб дітям у школах викладали російську мову.

Окрім того, Київський національний університет імені Тараса Шевченка заборонив російські джерела та закрив програми з вивчення російської та білоруської мов.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: