fbpx
Сьогодні
12:58 16 Кві 2024

Через брак електрики "Укренерго" залучало аварійну допомогу з Польщі та Румунії

Напередодні енергетичній системі не вистачало електроенергії для покриття потреб з 20 до 22 години, тому через це енергетики залучили аварійну допомогу від операторів енергосистем Польщі та Румунії обсягом 800 МВт-год.

Про це повідомляє пресслужба "Укренерго", пише Рубрика.

"Вчора, 15 квітня, в години вечірнього максимуму споживання в енергосистемі не вистачало електроенергії – був наявний дефіцит. Для підтримки балансу в енергосистемі Диспетчерський центр "Укренерго" з 20:00 до 22:00 залучав аварійну допомогу від операторів енергосистем Польщі та Румунії загальним обсягом 800 МВт-год", зазначили енергетики.

Як ми писали, в години добового максимуму споживання з 19:00 до 22:00 Диспетчерський центр "Укренерго" закликає обмежити користування потужними енергоємними приладами.

Нагадаємо, що через негоду у багатьох областях країни відбулися знеструмлення мережі:

  • Близько 145 тисяч споживачів у Дніпропетровській області залишилися бз світла. Увечері 15 квітня через негоду відключалась високовольтна лінія на Дніпропетровщині. Лінію оперативно підключено. 
  • У Донецькій області через грозу без світла лишилася шахта – під землею були 135 робітників.
  • Також через грозу і шквальний вітер відключилось обладнання на високовольтній підстанції у Кривому Розі, знеструмилось 145 тисяч побутових споживачів. Надвечір споживачів заживлено.
  • У Дніпрі на високовольтній підстанції відключилось обладнання, знеструмились побутові споживачі, яких протягом півгодини заживили.
  • Також через мережеві обмеження на лініях оператора системи передачі застосовувалися графіки відключень у Харківській області, обмеження діють і сьогодні.
  • Протягом доби Чернігівщина зазнала обстрілів. Знеструмлено повітряні лінії, відключено 2,5 тисячі споживачів у 19 населених пунктах.

Своєю чергою міністр енергетики України Герман Галущенко закликав міністрів енергетики ЄС  консолідуватися, щоб пройти наступну зиму.

Варто додати, що унаслідок російських атак на об'єкти української енергетичної інфраструктури система втратила значний обсяг генерації електроенергії.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: