fbpx
Сьогодні
19:30 15 Кві 2024

"Укренерго" закликає українців щодня ощадливо споживати електроенергію з 19:00 до 22:00

Фото: Суспільне

На тлі російських атак по енергетиці України диспетчерський центр компанії "Укренерго" закликав українців до щоденного ощадливого споживання електроенергії у період з 19:00 до 22:00.

Про це йдеться у повідомленні "Укренерго", пише Рубрика.

"Обсяг пошкоджень енергооб'єктів після трьох масованих комбінованих атак ворога надзвичайно великий. Через це всі вцілілі електростанції та високовольтні підстанції "Укренерго" працюють на максимумі своїх можливостей, щоб виробити та передати достатньо електроенергії для покриття потреб споживачів", — йдеться у повідомленні.

При цьому у компанії підкреслили, що енергетики одночасно працюють над двома завданнями: ліквідацією наслідків масованих ракетних та дронових ударів росіян та підготовкою до наступного опалювального сезону.

"Але навіть в цій складній ситуації не можна знехтувати ремонтною кампанією, під час якої електростанції готують своє обладнання до наступного опалювального періоду. Для ремонту частину обладнання треба зупиняти, що зменшує можливості електростанцій виробляти електроенергію", — пояснили там.

В "Укренерго" також додали, що енергосистема працює безпечно тільки якщо в ній зберігається рівновага між споживанням та виробництвом. Тобто коли споживання зростає, а збільшити відповідно виробництво можливості немає, енергетики змушені вдаватись до обмежень, бо інакше обладнанню загрожують технологічні пошкодження.

"Наші диспетчери роблять все можливе, щоб в цих складних умовах підтримувати баланс в енергосистемі. Але найбільш ефективний засіб – якщо споживачі самі свідомо зменшать обсяг споживання електроенергії. Особливо велика потреба в ощадливому споживанні є в години добового максимуму – з 19:00 до 22:00. Тож просимо вас уважно поставитися до наших застережень", — наголосили у компанії.

Останні масовані атаки рф

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль наголосив, що енергетична система України зазнала одну з найбільших за два роки повітряних атак. Унаслідок російських обстрілів уражено близько 20 підстанцій, електростанції, зокрема ДніпроГЕС.

Нагадаємо, що нещодавно міністр енергетики України Герман Галущенко провів онлайн-зустріч з міністром енергетики Литви Дайнюсом Крейвісом. Ключова тема розмови – допомога українському енергосектору.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: