fbpx
Сьогодні
19:28 10 Кві 2024

Швейцарія виділила на відбудову України 5 млрд євро

English version here

Федеральний уряд Швейцарії планує виділити 5 мільярдів швейцарських франків (5 мільярдів євро) на відбудову України до 2036 року. Загалом, за оцінками Світового банку, на відновлення України потрібно 448 мільярдів євро.

Про це йдеться на сайті федерального уряду Швейцарії, пише Рубрика.

Як перший крок, Швейцарія планує залучити на відбудову України близько 1,5 млрд євро до 2028 року. Далі Федеральна рада вивчить інші джерела фінансування, крім агенції міжнародного співробітництва, з яких можна отримати решту 3,5 млрд євро.

Європейська країна вже витратила 3 млрд євро на підтримку українців, які постраждали від війни. З них 2,5 млрд євро — на українських біженців у самій Швейцарії. Ще 425 мільйонів євро скерували до бюджету міжнародного співробітництва.

Швейцарія вже підтримує проєкти в Україні, спрямовані на відбудову зруйнованої системи енергетики, доріг та закладів охороні здоров'я.

Нагадаємо, Швейцарія профінансувала створення в Україні шести симуляційних центрів, завдяки яким майбутні лікарі готуватимуться до роботи зі справжніми пацієнтами.

Окрім того, Швейцарія передасть Україні понад 100 млн євро допомоги. Кошти підуть на розмінування та продукти харчування.

Швейцарія оголосила про виділення для України у зимовий період додаткової допомоги на 11,8 мільйона швейцарських франків, що становить близько 13,66 млн доларів.

 

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: