fbpx
Сьогодні
13:20 09 Кві 2024

Українці з інвалідністю можуть скористатися безкоштовними консультаціями з облаштування житла: як це працює

В Україні люди, які мають інвалідність, можуть отримати безкоштовні консультації з облаштування житла. Такі послуги надаються в рамках проєкту "Об'єднуємо та допомагаємо під час війни". Реалізує їх громадська організація "Група активної реабілітації" за підтримки громадської спілки "Ліга Сильних". На даний момент такою послугою скористалися 52 людини, які мають інвалідність.

Про це повідомила виконавча директорка громадської спілки "Ліга Сильних" Дар'я Сидоренко, передає Рубрика.

У чому проблема

"Під час війни в Україні значно зросла кількість людей з інвалідністю. І консультації з облаштування житла в першу чергу будуть цікаві тим, хто нещодавно отримав інвалідність, зокрема, через бойові дії. Така послуга допоможе зробити власне помешкання комфортним для життя. Людина, яка має інвалідність, не лишається сам на сам з проблемою, як зробити своє житло комфортним і безбар'єрним. Після консультації є чіткий план і кроки, які необхідно зробити", – сказала виконавча директорка громадської спілки "Ліга Сильних" Дар'я Сидоренко.

Яке рішення

Люди, які мають інвалідність, мають можливість скористатися безкоштовними консультаціями з облаштування житла.

Це може бути вхідна група до приватного будинку чи багатоповерхівки.

А також внутрішнє переобладнання приміщення:

  • санвузла,
  • кухні,
  • кімнати,
  • балкона тощо.

Окрім того, прибудинкова територія:

  • пониження бордюрів,
  • перекладення плитки,
  • створення рівномірного покриття на тротуарі,
  • створення паркомісця тощо.

Як це працює

Щоб отримати безкоштовну консультацію у рамках проєкту, людині спершу необхідно визначитися з бар'єром, який вона хоче усунути. Це може бути вхідна група до приватного будинку чи багатоповерхівки, внутрішнє переобладнання приміщення: санвузла, кухні, кімнати, балкона тощо. А також прибудинкова територія: пониження бордюрів, перекладення плитки або створення рівномірного покриття на тротуарі, створення паркомісця тощо.

Наступний крок – оформлення запиту через сайт Групи активної реабілітації. Після розгляду з людиною зв'язується консультант для уточнення деталей. Кожен запит розглядається індивідуально. Консультант надсилає розширену анкету, де людині потрібно прикріпити фотографії з бар'єрами, яких слід позбутися.

Після опрацювання запиту людина отримує рекомендації в pdf-документі. Там розписані кроки, що потрібно зробити, є допоміжна інформація – ілюстрації, посилання, де можна щось придбати, якщо це якийсь інвентар.

Нагадаємо, що громадська спілка "Ліга сильних" планує провести для працівників структурних підрозділів Київської міської державної адміністрації курс із безбар'єрності.

Також повідомлялось, що Громадська спілка "Ліга Сильних" обрала переможців грантового конкурсу у межах Акселератора адвокаційних проєктів. Він був наступним етапом проєкту "З.Н.А.М.И", що також включав Школу адвокації. Конкурсна комісія обрала 17 переможців, які отримають гранти на реалізацію адвокаційних кампаній та посилення інституційної спроможності.  Загальна сума грантової підтримки – майже 5,5 мільйонів гривень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: