fbpx
Сьогодні
13:26 08 Кві 2024

Дані підприємств ВПК, Роснєфті та Газпрому: українські хакери знищили дата-центр рф

English version here

Українські хакери, імовірно пов'язані зі Службою безпеки України, знищили дата-центр OwenCloud, яким користувався російський військово-промисловий комплекс, а також російські промислові гіганти, серед них –  Газпром, Лукойл, Телеком

Про це hromadske повідомило джерело, поінформоване щодо деталей українських кібероперацій, передає Рубрика.

За словами нашого співрозмовника, у хмарному сервісі OwenCloud.ru свої дані тримали понад 10 тисяч компаній:

  • підприємства російського ВПК,
  • нафтогазового,
  • металургійного,
  • авіакосмічного комплексів,
  • телекомунікаційні гіганти.

Серед них: "Уральський завод цивільної авіації", "НВП "РУБИН"" (входить до складу холдингу "роселектроніка"), "Уральський завод спецтехніки", "Газпром", "Трансгаз", "Лукойл", "роснафта", "Норильський нікель", "ростелеком", "Телеком", "Мегафон".

Як розповіло джерело, це була спільна операція української хакерської групи BLACKJACK із кібердепартаментом СБУ.

Вони знищили більш ніж 300 Тбайт даних.

Йдеться про 400 віртуальних та 42 фізичних сервери, на яких розміщувалася внутрішня документація, резервні копії та інші програми, через які клієнти віддалено керували виробничими процесами на підприємствах.

Знищення російського хмарного сервісу стало відплатою за атаку на український дата-центр "Парковий" у січні цього року, зазначив співрозмовник hromadske.

Що відомо про кібератаки на російські сайти

З початку повномасштабної війни українські IT атакують сайти великих російських банків, а також держустанов. Зупиняли роботу сайти Міноборони Росії, Роскомнагляду та Росавіації. Великі та державні (пропагандистські) ЗМІ також припинили роботу через атаки "хакерів".

Так вродовж тижня з 11 по 18 березня цього року українські розвідники та активісти здійснили низку кібератак на російські обʼєкти.

Нагадаємо, як раніше повідомляла Рубрика, кіберфахівці ГУР МО України реалізували чергову успішну спецоперацію проти держави-агресора росії ― у результаті DDoS-атаки вдалось отримати доступ до серверів міністерства оборони рф.

Завдяки успішній операції ГУР, українська спецслужба володіє програмним забезпеченням для захисту інформації та шифрування, яке використовувало мо рф, а також ― масивом секретної службової документації російського міністерства війни.

Нещодавно українська ІТ-армія паралізувала роботу російської системи управління підприємствами 1С-Рарус.

Також повідомлялось, що українська ІТ-Армія зламала російський хмарний сервіс "Битрикс24", яким користуються найбільші компанії-спонсори війни Росії проти України, до переліку яких входить і корпорація "Роснефть".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: