fbpx
Сьогодні
Фото, відео 16:30 07 Кві 2024

Екорішення: італієць розробив концепт 3D-друкованих кросівок, які можуть рости разом із ногою їх власника

Італійський дизайнер Мікеле Ді Карло розробив концепт 3D-друкованих кросівок 4Steps. Взуття може рости разом із ногою їх власника.

Про це пише Yanko Design, передає Рубрика.

У чому проблема?

Кожного року велика кількість вживаного взуття та одягу потрапляє на сміттєзвалища. Це має негативний вплив на навколишнє середовище.

Яке рішення?

Тому італійський дизайнер Мікеле Ді Карло розробив концепт 3D-друкованих кросівок 4Steps, які можуть рости разом із ногою їх власника.

Як це працює?

Кросівки 4Steps утримуються разом за допомогою еластичних шнурків, які можна регулювати, розстібаючи та застібаючи. Для літа взуття має дихаючу сітку, а для зими можна додати шар утеплювача.

Наразі кросівки знаходяться на стадії концепту та прототипу.

Цільовою аудиторією продукту є діти віком від 6 до 14 років, які можуть носити одне й те саме взуття майже п'ять років (за умови дбайливого ставлення до нього), перш ніж їм знадобиться нова пара.

Кожна окрема частина взуття може бути замінена для легкої переробки та ремонту в разі потреби.

Ді Карло створив прототип кросівок з використанням ниток Filafex, типу термопластичного поліуретану, відомого своєю м'якістю та довговічністю.

Рівень кастомізації не обмежується лише розміром, діти можуть замінити:

  • стиль верху та боковин,
  • змінити колір,
  • персоналізувати їх за допомогою логотипів чи персонажів.

Регульовані кросівки оснащені висувними підборами, які підлаштовуються під новий розмір взуття, а всі частини можна легко прикріпити назад.

Проект було започатковано 2017 року.

Його мета — допомогти вирішити проблему екологічності у взуттєвій індустрії.

Використання 3D-принтера для виготовлення пари кросівок зменшує вплив на навколишнє середовище і кількість відходів, що згодом потрапляють на сміттєзвалища, після того, як люди купують своїм дітям нове взуття.

Нагадаємо, Франція з жовтня 2023 року частково відшкодовуватиме витрати громадян на ремонт взуття й одягу.

Також раніше Рубрика писала про незвичний сервіс, який пасажирам запропонувала  японська авіакомпанія Japan Airlines, щоб знизити шкідливі викиди в навколишнє середовище. Відтепер клієнти можуть зарезервувати одяг на час подорожі до країни.

А щоб навчитись екологічно ставитись до речей читайте статтю Рубрики "Рік без покупок: як навчитись екологічно ставитись до речей".

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: