fbpx
Сьогодні
ЕкоРішення 13:00 29 Січ 2023

Екологічна косметичка: як обрати засоби, які не шкодять довкіллю

Якщо ви розумієте, що косметика потребує оновлення, шукайте альтернативи, пробуйте, підтримуйте тих виробників, які підтримують ідеї захисту довкілля та етичного виробництва.
  • Категорія: відходи
  • Проблема: забруднення довкілля
  • Рішення: Екологічна косметика

Екологічна косметика — це засоби, для виробництва яких використовують компоненти, що не шкодять довкіллю.

5 перших кроків

  1. Реорганізуйте косметичку та визначте, які засоби потребують заміни.
  2. Шукайте позначку "cruelty-free", вона означає, що виробник не тестує косметику на тваринах, не завдає їм шкоди та не вбиває їх. 
  3. Купуйте органічну косметику. Це продукти, виготовлені з використанням природних інгредієнтів. 
  4. Косметика має складатися з компонентів, отриманих етичним шляхом. Це ті інгредієнти, які збирають у відповідальний та екологічно сталий спосіб. 
  5. Підтримуйте місцеве етичне виробництво. Це не лише підтримає економіку країни, заохотить подальше виробництво та бізнес, але і краще відобразиться на стані довкілля.

Детальніше

Екологія та проблеми довкілля — це не щось далеке і не лише багатотисячні мітинги, дорогі міжнародні конференції та виступи Грети Тунберг. Це те, що відбувається у нашому повсякденні, проявляється у найдрібніших його деталях: від молока, з яким ви п'єте каву вранці до зубної пасти, якою чистите зуби перед сном. Вміст вашої косметички із засобами догляду за собою теж може багато розказати про ваш вплив на довкілля. 

Якщо ви розумієте, що косметика потребує оновлення, шукайте альтернативи, пробуйте, підтримуйте тих виробників, які підтримують ідеї захисту довкілля та етичного виробництва. Наприклад, LUSH або Lumene, а серед українських брендів такими є Moon&Rune, Dushka, Zelena та інші. Звісно, вам потрібно буде докласти трошки більше зусиль, свідомості та часу, щоб знайти більш екологічні опції косметичних продуктів, але хіба воно того не варте?

Зробити вашу косметичку більш екологічною не так складно, як здається. Просто це потребує часу, як і будь-які якісні зміни.

Джерело: Рубрика

92

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Про проєкт

Енциклопедія Екорішень

Ми зібрали для тебе інструкції та рекомендації щодо екологічних рішень найрізноманітніших проблем

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: