fbpx
Сьогодні
14:58 06 Кві 2024

Дружині військового вдалося згуртувати інших жінок, щоб допомагати ЗСУ: у чому рішення

Фото: depositphotos.com

Ольга з Івано-Франківська об'єднала 70 дружин воїнів, щоб підтримувати їх та збирати допомогу на передову. Вони проводять зустрічі для психологічного розвантаження та займаються волонтерством.

Про силу спільної дії та небайдужості розповідає ШоТам.

У чому проблема?

Дружина військового з Івано-Франківська Ольга Бобрикович працює педіатринею та викладає в медуніверситеті. Саме такий насичений графік тримає Ольгу на плаву вже 9 років.

Бо її чоловік Максим на фронті з 2015-го. А з початком повномасштабного вторгнення боронить Україну на Запорізькому напрямку. Ольга по собі знає, як тяжко по кілька днів чекати вісточки з передової.

Яке рішення?

Тому останні 5 років чи не щодня знайомиться із дружинами військових, щоби їх підтримати.

Для підсилення з тилу своїх чоловіків, Ольга вже об'єднала 70 дружин воїнів.

Аби охопити допомогою більше людей, організація хоче створити єдиний соціальний простір. Для цього вони взяли участь у менторській програмі за підтримки ЄС та фонду "Відродження".

Як це працює?

У 2019-му Ольга з дружинами воїнів заснувала ГО, яка допомагає 70 жінкам.

"Я зрозуміла, що я не одна. Що є ще інші дівчата, в яких такі схожі проблеми, як у мене, схожі переживання. І я зрозуміла, що нам потрібно об'єднуватися", – розповідає Ольга Бобрикович

Раз на тиждень жінки збираються на зустріч з психологом, священником чи на арттерапію.

"Після тренінгів відчуваю таку врівноваженість, спокій, баланс емоцій, бажання зробити щось для армії, для свого чоловіка, для себе розвиватися", – розповідає Юлія Каюда, дружина військового.

Для зустрічей дружини орендують приміщення з ігровою зоною, щоби зайняти й дітей.

Щоби підтримати дітей загиблих воїнів, Ольга другий рік організовує їм дні народження. Крім того, жінки печуть і продають солодощі та організовують автопробіги, і все це на користь ЗСУ.

За отримані кошти купують на фронт прилади нічного бачення, дрони та спорядження. Ольга хоче залучити більше родин військових, тому мріє про соціальний простір у кафе. Втілити цей задум допоможе участь у програмі платформи "Тепе місто".

"Ця програма реалізовується за підтримки Європейського союзу й міжнародного фонду "Відродження. Це є юридичний супровід, це може бути й HR-супровід, пошук людей і їх залученн до роботи", – каже менеджер платформи "Тепле місто" Андрій Левицький.

Така підтримка допоможе Ользі самотужки подаватися на гранти та втілити свою мрію. Адже соціальний простір стане місцем, де відсвяткують разом зі своїм чоловіком Перемогу.

Нагадаємо, що раніше "СвітлоГрай" був місцем, де збиралися діти Маріуполя — там вони вчилися, знайомилися, гралися, веселилися. Та з початком повномасштабної війни та окупацією міста центр припинив своє існування. "Рубрика" розповідає, як підприємиця відновила свою корисну справу й тепер допомагає дітям, зокрема і дітям ВПО, відволіктися від війни. Читайте докладніше у нашому матеріалі: ""Сила — всередині": як маріупольчанка відновила розвивальний центр для дітей в евакуації".

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: