fbpx
Сьогодні
22:15 06 Кві 2024

Використання 3D-технологій для розвитку цифрового протезування в Україні

Українська команда компанії Impress, цифрової ортодонтії з виготовлення та лікування елайнерами, ініціювала запуск MedTech Startup "Pilgrim". Він пропонує можливість виготовлення культеприймачів повністю цифровим методом.

Про це пише Рубрика.

У чому проблема?

Аналоговий метод виготовлення культеприймачів є складним і часомістким процесом, що не завжди забезпечує комфорт пацієнтів. А на даний момент, виготовлення культеприймачів в Україні здебільшого відбувається саме аналоговим методом.

 Яке рішення?

Компанія Impress запропонувала цифровий (діджитальний) метод протезування, яке включає в себе 3D-сканування, планування культеприймача в спеціалізованому софті та 3D-друк з технологією Jet Fusion (SLS).

 Як це працює?

Це рішення дозволяє швидше та ефективніше виготовляти культеприймачі, забезпечуючи їхню зручність для пацієнтів. Крім того, доступність технології не тільки у великих та дорогих реабілітаційних центрах, а й у невеликих лікарнях чи інших закладах, де опікуються пацієнтами з ампутаціями.

Ідея заснування національного проєкту "Pilgrim" виникла у Тараса Семенюка, СЕО представництва міжнародної ортодонтичної клініки Impress в Україні.

"Мій хороший друг, Артем Комісарчук, у 2014 році боронив Україну на Сході, а згодом потрапив у полон. Після звільнення він знову пішов на фронт у 2022 році та отримав важке поранення. Зараз Артем проходить лікування і вже більше року не встає з ліжка. Позивний в Артема — "Pilgrim".  Артемова сила волі надихнули мене назвати проєкт з протезування на його честь. Артем є моїм натхненником, він є моїм Героєм і тією людиною, яка надихає створювати такі проєкти, допомагати війську, пораненим та ветеранам, щоб вони продовжували максимально комфортно своє життя. І надалі він буде обличчям національного проєкту "Pilgrim"", — ділиться Тарас Семенюк.

У партнерстві із професійним 3D-дизайнером Дмитром Кримським та Хмельницьким експериментальним протезно-ортопедичним підприємством вдалося розробити перший прототип 3D-друкованого цифрового культеприймача.

Одна з цілей проєкту "Pilgrim" — сприяти розвитку світової галузі професійного протезування, трансформуючи її з аналогової у цифрову.

Нагадаємо, у Бучі Київської області відкриють госпіталь, де друкуватимуть протези на 3D-принтерах

Також повідомлялось, що в столиці створять муніципальний центр протезування для військових на базі Київської міської клінічної лікарні № 12.

Рубрика:
Технології

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: