fbpx
Сьогодні
Фото 16:20 03 Кві 2024

Шмигаль зустрівся з Президентом Естонії: обговорили євроінтеграцію та створення спільних оборонних виробництв

English version here

фото: Урядовий портал

Під час робочого візиту в Естонію Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль провів зустріч із Президентом Естонії Аларом Карісом.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Урядовий портал.

Очільник українського Уряду подякував Алару Карісу за його знаковий візит в Україну одразу після звільнення Київщини від російських окупантів два роки тому.

Шмигаль зустрівся з Президентом Естонії

фото: Урядовий портал

«Україна потребує більше зброї, аби вигнати росію з усіх наших земель. Цінуємо долучення Естонії до ініціатив з військової підтримки. Ми нарощуємо власне виробництво зброї й зацікавлені у створенні спільних оборонних підприємств», — зазначив Денис Шмигаль.

Сторони обговорили також євроінтеграційні та євроатлантичні прагнення нашої держави. Прем'єр-міністр наголосив, що Україна має бути членом ЄС і НАТО, і ми покладаємося на підтримку Естонії.

Шмигаль зустрівся з Президентом Естонії

фото: Урядовий портал

Денис Шмигаль передав Алару Карісу найщиріші побажання від Президента України Володимира Зеленського й подякував за послідовну допомогу Естонії.

Нагадаємо, що 26 березня, з візитом до Києва прибув голова комітету закордонних справ парламенту Естонії Марко Міхкельсон.

Також прем'єр-міністр України Денис Шмигаль та Президент Рійгікогу (парламенту) Естонії Лаурі Хуссар обговорили оборонну допомогу й притягнення росії до відповідальності за скоєні злочини проти України.

Як повідомляла Рубрика, Україна та Естонія розпочали переговори щодо укладення двосторонньої безпекової угоди.

Також Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із делегацією Рійгікогу (парламенту) Естонії на чолі зі спікером Лаурі Хуссаром.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: