fbpx
Сьогодні
09:22 03 Кві 2024

ISW: ЗСУ потрібна зброя Заходу, хоча зниження призовного віку й допоможе військовим протистояти рф

English version here

Фото: novynarnia.com

Зниження мобілізаційного віку з 27 до 25 років допоможе українським Силам оборони протистояти російському агресору, відновлюючи та реконструюючи підрозділи, які вже існують та створюючи нові. Але для належного озброєння всіх мобілізованих військовослужбовців потрібна західна допомога.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Інститут вивчення війни (ISW).

Як зазначили американські аналітики, зниження мобілізаційного віку є одним із багатьох заходів, які Україна розглядає в рамках зусиль, спрямованих на створення стійкого апарату генерування сил воєнного часу.

Проте Україні необхідно буде забезпечити зброєю всіх мобілізованих військовослужбовців, а тривалі дебати в США щодо військової допомоги Україні та затримки в наданні західної допомоги можуть вплинути на швидкість, з якою Україна зможе відновити деградовані та створити нові підрозділи.

"Матеріальні засоби, що надаються Заходом, залишаються найважливішим вирішальним фактором для здатності української армії відновлювати й нарощувати свою бойову міць", – наголосили у звіті ISW.

Нагадаємо, що Президент України Володимир Зеленський 2 квітня підписав закон, який знижує призовний вік українських військових з 27 до 25 років. Верховна Рада схвалила закон у травні 2023 року, а закон набуде чинності 3 квітня 2024 року.

Ключові висновки ISW за 2 квітня:

  • Міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявив 2 квітня, що російські війська захопили близько 400 квадратних кілометрів української території за перші три місяці 2024 року — темпи просування не обов'язково відображають ширші перспективи російського наступу через вплив затримок допомоги США у сфері безпеки.
  • Україна завдала ударів безпілотними авіаційними системами великої дальності великої дальності по російській військовій промисловості та інфраструктурі нафтопереробних заводів у Республіці Татарстан, за понад 1200 кілометрів від українського кордону.
  • Виступ президента росії володимира путіна на засіданні правління Міністерства внутрішніх справ Росії (МВС) 2 квітня проілюстрував дисонансну реакцію росії на теракт у концертному центрі міста Крокус 22 березня. Адже російська влада одночасно проводить правоохоронні дії проти спільнот мігрантів, а також безпідставно звинувачує Україну.
  • Заступник головного майора Головного управління військової розвідки України (ГУР) Вадим Скібіцький заявив 2 квітня, що в ГУР вважають, що російські війська, ймовірно, тимчасово призупинять удари по українській енергетичній інфраструктурі, щоб поповнити малі запаси ракет.
  • Санкції США проти росії продовжують впливати на фінансові зв'язки росії з пострадянськими країнами, оскільки національна платіжна система Киргизстану Elkart оголосила 2 квітня, що припинить обробку транзакцій з використанням російської платіжної системи "Мир", щоб запобігти вторинним санкціям.
  • Повідомляють, що генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг запропонував пакет допомоги НАТО, який направить Україні 100 мільярдів доларів військової допомоги протягом п'яти років.
  • Нещодавно російські війська підтвердили просування поблизу Кремінної та Авдіївки на тлі продовження позиційних боїв уздовж усієї лінії зіткнення 2 квітня.
  • Міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявив 2 квітня, що російські військові мають намір завершити та розгорнути кілька новозбудованих невеликих ракетних та патрульних кораблів у 2024 році.
  • Міністерство внутрішніх справ росії (МВС) нарощує свою присутність правоохоронних органів в окупованій Україні, щоб посилити російський контроль над українським цивільним населенням та посилити безпеку критичної інфраструктури.

Нагадаємо, що до 8 одиниць на місяць виросло виробництво українських САУ "Богдана". Раніше ця кількість сягала 6 одиниць.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: