fbpx
Сьогодні
Фото 11:28 02 Кві 2024

На вокзалі в Одесі запрацював дитячий простір "Спільно": навіщо це рішення

Фото: Телеграм / Укрзалізниця

На Одеському вокзалі 1 квітня розпочав роботу дитячий простір "Спільно" від Укрзалізниці та ЮНІСЕФ. Тут доступні безкоштовні послуги для дозвілля дітей та підтримки їхніх батьків й опікунів.

Про це у Телеграмі повідомляє Укрзалізниця, пише Рубрика.

У чому проблема?

"Для батьків вокзал – це завжди метушня й напруження, а для дитини – очікування пригоди. Тут починається мандрівка. Останні місяці були дуже важкими для наших дітей, вокзали були місцем початку евакуації, тож хочеться, щоб вони знову стали відправною точкою добрих пригод і магнітом для повернення наших родин", – зазначила раніше перша леді Олена Зеленська.

Яке рішення?

Тому На Одеському вокзалі запрацював дитячий простір "Спільно" від Укрзалізниці та ЮНІСЕФ.

Фото: Телеграм / Укрзалізниця

"1 квітня точку "Спільно" відкрито на залізничному вокзалі Одеси: це вже пʼяте українське місто, на залізничному вокзалі якого ЮНІСЕФ та Укрзалізниця обладнали дружній для дітей простір, в якому доступні різноманітні безкоштовні послуги з розвитку та дозвілля малечі, а також підтримки їхніх батьків та опікунів", – повідомляє Укрзалізниця.

Як це працює?

За інформацією, загальна площа дитячого простору на вокзалі 145 кв.м.

Фото: Телеграм / Укрзалізниця

"Локація має зону для сповивання та грудного вигодовування, зони підзарядки техніки, інтерактивну модель кабіни "Бесарабського експреса" з бізі-бордами, гірку та басейн з кульками, різноманітні іграшки, конструктори, набори для малювання", – додають в Укрзалізниці.

Фото: Телеграм / Укрзалізниця

Зазначається, що дитячі зони, які допомагають малюкам зменшити стрес та відчуття тривоги через війну, працюють вже на 5-ти найбільших вокзалах України.

Фото: Телеграм / Укрзалізниця

Нагадаємо, у столиці на Центральному вокзалі Київ-Пасажирський ЮНІСЕФ разом з "Укрзалізницею" відкрили найбільший дитячий простір "Спільно".

Олена Зеленська акцентувала на важливості безбар'єрності не тільки в дитячих просторах, а й у всій країні.

"Особливо важливо, що цей простір – безбар'єрний, бо саме в такому дусі має відбудовуватися країна. Ми як суспільство й раніше мали різні потреби та різні перепони. Але після пережитого на війні і в дітей, і в дорослих потреб стане більше. І найперша з них – потреба у комфортному, безстресовому житті. Не лише вокзали – весь простір країни прагнемо зробити зручним і людино- й дитиноцентричним, щоб у наших дітей, які пережили стільки важких моментів, з'явилися нарешті моменти втіхи та радості", – зазначила перша леді.

Також у столиці запрацював простір психоемоційної підтримки "Літокрил" для дітей, які постраждали від війни, який надає безкоштовні психологічні консультації дітям та їхнім батькам й опікунам.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: