fbpx
Сьогодні
16:03 02 Кві 2024

Єврокомісар на конференції в Гаазі: Масові вбивства у Бучі стали жахливим символом агресивної війни рф

Масові вбивства російськими військами цивільних людей у Бучі Київської області стали жахливим символом руйнівних наслідків агресивної війни російської федерації проти України.

Про це заявив єврокомісар з питань юстиції Дідьє Рейндерс під час відкриття міжнародної конференції "Відновлення справедливості для України" в Гаазі, пише Укрінформ.

"Два роки тому світ вперше стикнувся з кадрами та свідченнями звірств, скоєних проти жителів українського містечка Буча. З того часу Бучанська різанина стала символом руйнівних наслідків агресивної війни Росії проти України – незаконної, неспровокованої та невиправданої війни, яка триває до сьогодні", – підкреслив Рейндерс.

За словами єврокомісара, сьогоднішня конференція в Гаазі надає міжнародній спільноті можливість "підтвердити непохитну відданість здійсненню всіх необхідних подальших кроків на шляху до відновлення справедливості для народу України та притягнення Росії до відповідальності за її дії".

Рейндерс наголосив на важливості "збереження імпульсу" для майбутньої політичної, фінансової та практичної підтримки України, з огляду на початок вже третього року російської війни проти України.

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба 2 квітня перебуває із робочим візитом у Гаазі для участі в міністерській конференції "Відновлення справедливості для України".

Її організаторами є Україна, Нідерланди та Європейська комісія. Серед учасників заходу:

  • прокурор Міжнародного кримінального суду,
  • генеральний секретар Ради Європи,
  • президент Євроюсту,
  • представники Міжнародного реєстру збитків, завданих агресією Російської Федерації проти України (RD4U) та Міжнародного центру з переслідування за злочин агресії проти України (ICPA).

Нагадаємо, що 2 квітня міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба прибув до Гааги. Він зустрівсся та обговорив із главою МЗС Нідерландів Ганкою Брюїнс Слот кроки для забезпечення справедливого покарання за російські злочини.

Довідка

Нагадаємо, 31 березня 2022 року українські військові звільнили від російських загарбників Бучу та всю Бучанську громаду на Київщині. Після цього поступово почала з'являтися інформація про звірства окупантів: журналісти і представники влади почали публікувати відео та фотографії загиблих, які лежали просто на вулицях.

Як повідомлялось, президент України Володимир Зеленський вшанував пам'ять вбитих мешканців містечка Бучі на Київщині, яке рівно два роки тому звільнили Збройні сили України від російських окупантів. Він висловив подяку українським військовим та усім, «хто нам дійсно допомагає».

Глава держави взяв участь у піднятті прапора України біля Меморіалу пам'яті захисників Бучанської громади та вручив почесні відзнаки міст – героїв України.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: