fbpx
Сьогодні
Відео, фото 19:59 01 Кві 2024

На Закарпатті масштабна пожежа на території лісництва: що відомо

Фото: Телеграм / ДСНС

На території лісомисливського господарства в Рахівському районі у Закарпатській області виникла масштабна пожежа на площі 6 га. Понад 100 людей залучили до гасіння.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на ДСНС.

Як повідомляється, займання сталося на території лісництва поблизу селища Ясіня Рахівського району. Вогонь охопив лісову підстилку та залишки вирубки.

Фото: Телеграм / ДСНС

На місці працюють співробітники ДСНС та працівники лісового господарства. До гасіння пожежі залучено 125 осіб та 17 одиниць техніки.

Фото: Телеграм / ДСНС

Фото: Телеграм / ДСНС

Рятувальники зазначили, що з потеплінням в Україні спостерігається збільшення кількості пожеж в екосистемах та на відкритих територіях.

Так, тільки впродовж минулої доби було зафіксовано 460 таких загорань на площі близько 390 га. До ліквідації пожежі залучалося понад 2 тисячі надзвичайників та 480 одиниць техніки.

У ДСНС закликають українців дотримуватися правил пожежної безпеки та дбайливо ставитися до навколишнього природного середовища.

Пожежа на території екопарку у Києві

Нагадаємо, 5 березня у Києві на Осокорках почалася сильна пожежа на відкритій місцевості. Як зазначали рятувальники, біля озера Тягле горіла суха трава.

Пізніше стало відомо, що вогонь перекинувся на територію екопарку Осокорки. Представники екопарку заявили, що причиною пожежі є підпал.

А вранці 6 березня стало відомо, що вогнеборцям вдалося приборкати масштабну пожежу в столичному екопарку "Осокорки".

Правоохоронці розпочали досудове розслідування за фактом пожежі на території заказників місцевого значення "Осокорські луки" та "Озеро Тягле".

Державна екологічна інспекція обрахувала збитки від пожежі на території екопарку "Осокорки" в Києві, яка сталася ввечері, 5 березня: вигоріло 10,4 га рослинності, а сума збитків складає 499,9 тис. грн.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: