fbpx
Сьогодні
22:45 05 Бер 2024

У Києві на території екопарку "Осокорки" сталася пожежа: активісти припускають, що це підпал

Фото: ДСНС

У Києві ввечері 5 березня загорілась значна частина екопарку "Осокорки". Співробітники екопарку припускають, що це підпал.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на пресслужбу екопарку та ДСНС.

Як повідомляють рятувальники, станом на 21:20 поблизу озера Тягле на відкритій території сталося загорання сухої трави та очерету декількома осередками. Площа пожежі складає близько 3 Га.

 палає територія Екопарку Осокорки

Фото з соцмереж

"Гасіння пожежі значно ускладнено відсутністю шляхів підʼїзду для пожежної техніки. Територія підтоплена.

На місці події працює 6 одиниць основної і спеціальної пожежно-рятувальної техніки, з них від Головного управління ДСНС України у м. Києві 4 одиниці техніки та 18 чоловік особового складу", – йдеться у повідомленні.

Пожежа в екопарку

Фото: ДСНС

Ініціатива зі збереження екопарку розповіла, що пожежа здійнялася на ділянці, що межує із забудовою Stolitsa Group. Активісти стверджують, що це підпал:

"Друзі, у нас біда! На ділянці що межує із скандальною забудовою StolitsaGroup – хтось здійснив підпал! Кілька днів тому невідомі писали нам в чат про підпал і потім видалили повідомлення! Таким чином знищується все живе, щоб потім було легше розширювати забудову".

Депутатки міської ради Євгенія Кулеба та Ксенія Семенова наголосили, що громада також підозрює в підпалі забудовника.

Екопарк Осокорки

Екопарк Осокорки / Фото: Вікторія Пташник

Як пише Семенова, Stolitsa Group «намагається знищити й забудувати 200 га останньої зеленої зони на Осокорках».  

За словами Кулеби, люди зафіксували авто, яке виїхало з екопарку перед початком пожежі. Вона запевнила, що ці дані передадуть поліції.

Про пожежу в екопарку повідомила також депутатка Київради Вікторія Пташник. Вона розповіла, як наприкінці минулого року депутати Києвради з "Європейської солідарності" не дозволили закласти виділення з бюджету Києва 50 млн грн на дорогу в тупік через "Екопарк Осокорки" (а по факту – дорогу до житлового комплексу, що хочуть побудувати прямо в зеленій зоні, порушивши всі екологічні норми та зруйнувавши унікальну флору та фауну).

Забудова в Екопарку Осокорки

Забудова в Екопарку Осокорки / Фото: Вікторія Пташник

Довідка: "Екопарк Осокорки" – це місце у Києві для активного відпочинку на природі. Тут є заплавні луки озера, молодий ліс. На Осокорках збережено унікальні дикі території. Це нетипово для міст. Найбільша цінність – водно-болотні угіддя.

Крім озер, найбільшою цінністю "Екопарку Осокорки" є добре збережена екосистема лівобережної заплави Дніпра з унікальними для великого міста природними ландшафтами заплавних лук і багатим біорізноманіттям. Окрім того, місцевість має і стратегічне значення. Поруч сміттєспалювальний завод "Енергія", станція теплопостачання "Позняки", Бортницька станція аерації — Екопарк суттєво зменшує негативний вплив цих об'єктів на Дарницький район. І зараз його почали забудовувати: засипають протоки між озерами, установили шлагбаум. Землю на лівому березі віддали під висотки ще за часів головування Олександра Омельченка.

Рубрика:
Київ Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: