fbpx
Сьогодні
Відео 15:55 29 Бер 2024

Рішення для перемоги: студенти КПІ створюють евакуаційні наземні електроноші, які рятують бійців на фронті

English version here

Переселенець розробив електроноші. Фото: скриншот із відео

Для потреб Збройних Сил України студенти КПІ ім. Ігоря Сікорського займаються збором радіокерованих евакуаційних електронош.

Про це повідомляють на сторінці КПІ ім. Ігоря Сікорського у соцмережах, передає Рубрика.

У чому проблема?

За оцінками медичних бригад, саме через тривалу евакуацію з поля бою і брак стаціонарних стабілізаційних пунктів, 50% важкопоранених врятувати не вдається.

Яке рішення?

Студенти КПІ ім. Ігоря Сікорського займаються збором радіокерованих евакуаційних електронош для потреб військових.

Як це працює?

Евакуаційні шасі на радіоуправлінні розробив переселенець зі Слов'янська Дмитро Мамонов.

Студенти допомагають їх збирати після пар та на вихідних.

Пристрій допомагає витягувати з гарячих точок поранених бійців, не ризикуючи життям медиків. Він також може бути використаний для доставки протитанкових мін або боєприпасів.

Електроноші здатні долати дистанцію до 5 кілометрів, батареї вистачає на 1 годину роботи. Вони гарантовано перевозять до 120 кг і керуються дистанційно однією людиною.

Евакуаційні шасі складаються і можуть поміститися в багажник авто. Серед переваг відзначають мобільність і високу прохідність.

"На виготовлення одного такого наземного дрона йде 3 тижні, вартість комплектуючих – всього 50 тисяч гривень", — йдеться в повідомленні.

Раніше ми писали, що підліток із Київщини збирає пластик і друкує з нього деталі для дронів на 3D-принтері.

Нагадаємо, українські винахідники кластера Brave1 розробили евакуаційну платформу на дистанційному керуванні FoxTac, яка може вивозити поранених військових з поля бою.

Також Рубрика повідомляла, що харківський благодійний фонд CodeIT4Life передав десяти різним військовим підрозділам квадроцикли з причепами та додаткові шини для евакуації поранених. 

Окрім того, на Івано-Франківщині два волонтери Володимир Муссур та Роман Боринець з Брошнів-Осади створюють наземний дрон для евакуації поранених військових. Радіокерований пристрій розганятиметься до 20 км/год та зможе перевозити щонайменше 150 кг.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: