fbpx
Сьогодні
18:07 28 Бер 2024

Військовий їхав у тамбурі поїзда, бо був з великою собакою: в "Укрзалізниці" прокоментували

Фото: Instagram / daria_bronska

У потязі "Укрзалізниці" чоловік у військовій формі був змушений їхати у тамбурі вагона, оскільки разом з ним була велика службова собака. Своєю чергою перевізник пообіцяв оновити правила, бо вони вже застарілі.

Про це розповіла пасажирка того ж вагона Дарія Бронська, пише Рубрика.

Як написала жінка, військовий пояснив їй, що йому не дозволили пройти далі у вагон через собаку. Через це вони понад 2,5 години їхали в тамбурі.

"Спитали потім якогось робітника, чому так. Він сказав, що собака в холці вище ніж 45 см не може просто так їхати — мають викупити все купе чи щось таке.

Я їхала в новій електричці, де місця валом. Невже не знайдеться якогось кутка, місця хоча б біля полиці для валіз?!" — наголосила Дарія.

Пасажирка зазначила, що собака "зовсім не агресивна, а навіть приязна". Тому жінка закликала «Укрзалізницю" переглянути правила щодо перевезення тварин.

Своєю чергою у компанії наголосили, що є затверджені Мінінфраструктури правила перевезення тварин, яких компанія має дотримуватись.

Військовий з собакою у потязі

Фото: Instagram / daria_bronska

Як пояснюють, в цій ситуації пасажир та його пес подорожували за правилами: у регіональних поїздах собаки великих порід (вище ніж 45 см у холці) перевозяться у крайніх тамбурах першого й останнього вагонів під наглядом супровідника.

Водночас дрібні кімнатні тварини розміщуються у спеціальних засобах для перевезення (не більше ніж дві тварини) на місцях, призначених для ручної поклажі, на руках у пасажира або під місцями для сидіння.

Собаки великих порід (вище за 45 см у холці, не більше ніж одна) перевозяться за наявності намордника та повідця (ланцюжка або ремінної прив'язки).

"Ми усвідомлюємо, що правила вже застарілі. Наразі команда працює над їхнім оновленням, але це досить складний і тривалий процес. Адже зміни вносять до Кабінету Міністрів, тому швидкість ухвалення рішень залежить не лише від "Укрзалізниці"", — запевнила компанія.

Військовий з собакою у потязі

Перевізник заявив, що вивчив досвід іноземних залізниць, напрацював низку пропозицій та рекомендацій, тому найближчим часом їх розглянуть усі причетні фахівці "Укрзалізниці".

Нагадаємо, що в Укрзалізниці вирішили відкрити кінологічний центр, де проводять підготовку службових собак. На сьогодні у ньому виховують 11 бельгійських вівчарок малінуа.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: