fbpx
Сьогодні
11:49 28 Бер 2024

Відкрито реєстрацію на 31-й "Пробіг під каштанами": як працює це рішення

English version here

У Києві відкрилася реєстрація на 31-й щорічний благодійний "Пробіг під каштанами". Захід відбудеться 26 травня 2024 року за підтримки Департаменту молоді та спорту Київської міської державної адміністрації.

Про це інформує Рубрика.

У чому проблема?

Медичний директор центру Андрій Максименко наголосив, що діти, які потрапляють до центру потребують кардіохірургічного лікування в ранньому віці через складні та критичні вади серця. І лише кардіохірургічна корекція у таких випадках дає можливість дітям жити.

Яке рішення?

"Пробіг під каштанами" — щорічний найбільший спортивно-благодійний захід України.

Проєкт був започаткований у 1993 році і на сьогодні є традиційною частиною святкування Дня Києва. Щороку Пробіг нагадує про проблему вроджених вад серця і можливості її розв'язання.

Як це працює?

Під незмінним гаслом проєкту — #біжу заради маленьких сердець, цьогоріч у День Києва 26 травня учасники бігтимуть для порятунку маленьких пацієнтів Центру дитячої кардіології та кардіохірургії Міністерства охорони здоров'я України. 

31-й "Пробіг під каштанами" традиційно об'єднає десятки тисяч небайдужих людей в Україні та по всьому світу задля допомоги дітям. Зібрані під час спортивно-благодійної події кошти будуть спрямовані на закупівлю необхідного медичного обладнання для Центру дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ.

У зв'язку з умовами воєнного стану в Україні учасники не збиратимуться на єдиній локації та в один час. Заради безпеки 31-ий "Пробіг під каштанами" відбудеться в онлайн-форматі

Команда організаторів запрошує всіх охочих як з України, так і з усього світу, вийти на пробіжку або прогулянку в безпечних місцях, щоб подолати традиційну дистанцію в 5 км.

Щоб долучитися до заходу необхідно:

  • зареєструватися на probig.in.ua,
  • сплатити благодійний внесок 300 гривень з учасника (~ 8$ або 7,5€),
  • завантажити та роздрукувати онлайн-номерок.

У День Києва 26 травня 2024 року одягнути номерок і вийти на пробіжку чи прогулянку, опублікувати фото/ відео в соціальних мережах з хештегом #probig2024 та #біжузарадималенькихсердець.

У цьому році команда організаторів вдосконалила систему реєстрацію, зробивши її більш зручною для кожного учасника.

Відтепер реєстрація на сайті probig.in.ua відбувається за електронною адресою. Також з'явилася можливість одразу при оформленні замовлення обирати формат отримання стартового пакету: через відділення Нової пошти чи в офісі, який працюватиме з 20 по 24 травня 2024 року з 10:00 до 20:00 за адресою: м. Київ, вул. Вʼячеслава Чорновола, 28/1, Центр дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ України.

Варто зазначити, що всі учасники, які бігтимуть за межами України, можуть завантажити на сайті онлайн-номерок. 

Більше інформації про "Пробіг під каштанами" — на сайті проєкту.

Нагадаємо, що у 2023 році до "Пробігу під каштанами" долучилося 7335 учасників з понад 30 міст та селищ України, а також майже всіх континентів світу. 

Завдяки благодійним внескам учасників та підтримці партнерів — Нової пошти та Укрінформ, вдалося зібрати 1 000 000 на придбання обладнання для виконання відкритих кардіохірургічних операцій з використанням штучного кровообігу в найменших дітей — новонароджених та немовлят для Центру дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ України, а також було придбано 2 карети швидкої допомоги в межах проєкту SMART Medical Aid «100 карет швидкої допомоги Україні» для порятунку життя у прифронтових зонах. 

Більше інформації на probig.in.ua.
 

Організатори:

  • БО "БФ "Пробіг під каштанами"
  • Київська міська державна адміністрація (КМДА)
  • Департамент молоді та спорту міста Києва
Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: