fbpx
Сьогодні
11:59 28 Бер 2024

Кулеба прибув з офіційним візитом до Індії

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба. Фото: Facebook Dmytro Kuleba

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба 28 березня прибув з офіційним візитом до Індії.

Про це він повідомив в X, передає Рубрика.

"Почав свій візит до Нью-Делі на запрошення [міністра закордонних справ Індії] Субраманьяма Джайшанкара. Українсько-індійська співпраця є важливою, і ми будемо пожвавлювати зв'язки", — написав Кулеба.

Міністр зазначив, що в перемовинах будуть спиратися на діалог лідерів України та Індії Володимира Зеленського та Нарендри Моді. А також особливу увагу звернуть на "формулу миру" Зеленського.

Візит Кулеби відбувається на тлі 32-річчя підписання Угоди про дружбу та співпрацю між народами України та Індії. Це перший візит Кулеби до Індії з часу обрання на посаду міністра закордонних справ.

"Метою візиту є втілення домовленостей лідерів двох держав, Президента Володимира Зеленського та Прем'єр-міністра Нарендри Моді, підготовка до першого Глобального саміту миру в Швейцарії, розвиток українсько-індійських двосторонніх відносин, торгівлі та міжнародної співпраці", – поінформували у зовнішньополітичному відомстві.

У Нью-Делі Дмитро Кулеба проведе кілька двосторонніх переговорів, зокрема з главою МЗС Індії.

Глави зовнішньополітичних відомств проведуть засідання українсько-індійської Міжурядової комісії з торгівлі, економічної, наукової, технічної, промислової та культурної співпраці. Очільник МЗС України також проведе зустрічі з неурядовими організаціями, аналітичними центрами та журналістами Індії.

Видання The Hindu писало, що за візитом Кулеби пильно спостерігатимуть, оскільки це буде перший візит високопоставленого українського чиновника до Індії з початку війни.

Війна привернула увагу індійських ЗМІ після того, як газета The Hindu опублікувала повідомлення про те, що кількох громадян Індії ошукали шахрайські агентства з працевлаштування для роботи помічниками російських військових на фронті бойових дій з Україною.

У перші місяці війни також з'являлися повідомлення про те, що Україна залучила деяких індійців-нерезидентів, які добровільно погодилися діяти на боці України. Очікується, що ці питання будуть порушені під час візиту Кулеби до Індії.

Нагадаємо, як раніше повідомляла Рубрика, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з Прем'єр-міністром Індії Нарендрою Моді. Президент України та Прем'єр-міністр Індії обговорили розвиток двосторонніх відносин, одним з елементів якого має стати зустріч команд і засідання Міжурядової українсько-індійської комісії зі співробітництва найближчим часом у Делі.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: