fbpx
Сьогодні
Фото 17:45 27 Бер 2024

Армія рф вперше застосувала керовані боєприпаси великого калібру для обстрілу Харкова

English version here

Facebook / Сергій Болвінов

27 березня російські війська вдарили по Шевченківському району Харкова. Для удару застосували вид боєприпасів, яким за два роки від початку вторгнення по Харкову не били.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Суспільне.

УМПБ Д-30 могли застосувати росіяни для ударів по Харкову, сказав попередні дані керівник поліції Харківщини Володимир Тимошко.

"Це щось середнє між КАБ та ракетою. Остаточні висновки зроблять вибухотехніки. Цей боєприпас достатньо потужний, щоб фактично розвалити два будинки, між якими він влучив, і декілька будинків, які на відстані", — сказав Тимошко.

обстріл Харкова

Facebook / Сергій Болвінов

Керівник облполіції зазначив, що це перший випадок, коли росіяни вдарили таким видом боєприпасу по місту. Боєприпас випустили з літака.

"Це не КАБ. Попередньо, дистанція роботи — близько 90 км цього боєприпасу. Він менший за КАБ, однак руйнівна сила цього боєприпасу досить серйозна. Я думаю, що це було або якесь випробування на цивільному населенні міста Харкова, ось таке цинічне. По місту Харкову застосування такого боєприпасу — це вперше", — сказав Суспільному керівник ОВА Олег Синєгубов.

На 17:20 відомо про одного загиблого та щонайменше 16 поранених.

обстріл Харкова

Facebook / Сергій Болвінов

"Є два прильоти – перше влучання по загальноосвітній школі, друге прямо посеред житлових будинків", – написав  начальник слідчого управління Нацполіції у Харківській області Сергій Болвінов.

Болвінов додав, що на місці працюють усі служби, почалася рятувальна операція.

обстріл Харкова

Facebook / Сергій Болвінов

Більше про удар по Харкову

Сьогодні, 27 березня, російські війська завдали двох ударів по Харкову, які припали на Шевченківський район міста — там влучили по житловому мікрорайону. У місті пошкоджено житлові пʼятиповерхові будинки, а також Інститут невідкладної хірургії. Серед постраждалих від російської атаки — чотири дитини віком 3 місяці, 1,8 року, 10 та 13 років, розповів керівник поліції Харківщини Володимир Тимошко. Одна людина загинула.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: