fbpx
Сьогодні
Відео 13:56 27 Бер 2024

Окупанти перекидають велику кількість техніки з Маріуполя у напрямку Бердянська, - Андрющенко

Фото: Telegram / Андрющенко Time

На Донеччині у тимчасово окупованому Маріуполі зафіксували велике перекидання російської військової техніки у напрямку захопленого Бердянська Запорізької області.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Telegram радника голови Маріуполя Петра Андрющенка.

"Фіксуємо велике перекидання техніки в напрям Бердянська. Різне маркування, включаючи маркування "два трикутники" ФСБ Росії", повідомив чиновник.

Як зауважив Андрющенко, пунктом призначення техніки є міста Приморськ та Токмак Запорізької області.

Радник також зауважив, що останніми тижнями окупанти посилюють саме цей напрям як живою штурмовою силою, так й інженерно-логістичними підрозділами.

Нагадаємо, що 16 березня у тимчасово окупованому Маріуполі вже фіксували рух вантажних автівок з боєкомплектом та живою силою у бік Бердянська, на машинах було нанесено нове маркування.

Ситуація  в окупованому Маріуполі

Раніше росія перекинула у тимчасово окупований Маріуполь та район близько 5 тисяч нових резервів.

Головна їхня відмінність – дві гармати на шевронах. Як зазначав радник мера Маріуполя Петро Андрющенко, останнє подібне введення нових резервів у Маріуполь фіксувалося у квітні 2023 року.

Також 21 листопада, у тимчасово захопленому Маріуполі помітили незвичайну колону російських окупантів. Одна з машин у ній належала військовій поліції рф.

Окрім того, у січні військова активність окупантів стрімко зросла. Ворог продовжує перекидати гусеничну техніку та вантажівки з БК у напрямку Волновахи та Вугледара.

А 6 березня зафіксували перекидання ворожої техніки та активізацію російських загарбників у Маріупольському районі Донецької області.

Нагадаємо, радник Маріупольського міського голови Петро Андрющенко повідомив, що російські окупанти почали будівництво прямого залізничного сполучення з окупованим Маріуполем, Волновахою та Донецьком: вже зводять міст через річку Кальміус.

Також повідомлялось, що ймовірно, російські загарбники відчувають нестачу живої сили на лінії фронту, тому стягують з тимчасово захопленого Маріуполя вантажівки з військовими. При цьому, помічено незвичну тенденцію.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: