fbpx
Сьогодні
10:25 19 Січ 2024

В окупованому Маріуполі знову зафіксували активний рух російської техніки та вантажівок з БК

У тимчасово захопленому Маріуполі Донецької області військова активність окупантів стрімко зросла. Ворог продовжує перекидати гусеничну техніку та вантажівки з БК у напрямку Волновахи та Вугледара.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на Telegram радника міського голови Маріуполя Петра Андрющенка.

За його словами, вчора зафіксовано активний рух гусеничної техніки гусеничної та вантажівок з БК полями по лінії Гнутове-Водяне-Кальчик-Гранітне в напрям на північний схід району.

"Підтягування резервів в район Волноваха/Вугледар триває та знову в активній фазі переміщення. Понад 14 вантажівок з БК через Приморський район Маріуполя в напрям села Мелекіне. Підтверджується інформація про подальше розширення військово-тренувальних баз на узбережжі Азовського моря. Тепер – ближче до Маріуполя", – розповів Андрющенко.

Він зазначив, що переміщення техніки під пильним патрулюванням трійки гвинтокрилів по трикутнику Маріуполь-Безимяне-Гранітне.

"Готуємось до чергового збільшення кількості окупантів за рахунок розширення кількості таборів утримання та перекидання резервів ближче до Волновахського району. Все це вказує на підготовку посилення атакувальних дій ворога в Донецькій області в наступні тижні", – додав радник мера.

Днями уже повідомлялось, що у Маріуполі зафіксували переміщення окупантів у напрямку Волновахи Донецької області.

Як зазначається, з Новоазовського та Бердянського напряму переважно жива сила та інженерні підрозділи переміщуються по трасі Маріуполь-Донецьк в бік Волновахи.

До того ж зафіксовано факт використання бетонних конструкцій, схожих на секції для багатоповерхівок в облаштуванні фортифікацій на ділянках навколо Волновахи.

18 січня у Маріуполі знову зафіксували переміщення техніки окупантів у напрямку Волновахи. Також росіяни продовжують будувати нові бетонні укріплення. Ймовірно, готуються до наступу.

Ситуація  в окупованому Маріуполі

Раніше росія перекинула у тимчасово окупований Маріуполь та район близько 5 тисяч нових резервів.

Головна їхня відмінність – дві гармати на шевронах. Як зазначав радник мера Маріуполя Петро Андрющенко, останнє подібне введення нових резервів у Маріуполь фіксувалося у квітні 2023 року.

Нагадаємо, радник Маріупольського міського голови Петро Андрющенко повідомив, що російські окупанти почали будівництво прямого залізничного сполучення з окупованим Маріуполем, Волновахою та Донецьком: вже зводять міст через річку Кальміус.

Окрім того повідомлялось, що російські окупанти стягують "зуби дракона" з тимчасово окупованого Маріуполя на Бердянський напрямок.

Також повідомлялось, що ймовірно, російські загарбники відчувають нестачу живої сили на лінії фронту, тому стягують з тимчасово захопленого Маріуполя вантажівки з військовими. При цьому, помічено незвичну тенденцію.

А 21 листопада, у тимчасово захопленому Маріуполі помітили незвичайну колону російських окупантів. Одна з машин у ній належала військовій поліції рф.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: