fbpx
Сьогодні
22:46 27 Бер 2024

Латвія вирішила вислати дипломата рф у зв’язку з "провокаційною публічною комунікацією" посольства

Міністерство закордонних справ Латвії викликало тимчасово повіреного російської федерації Олега Зикова і висловило категоричний протест щодо «неприпустимої та провокаційної публічної комунікації посольства протягом тривалого часу». Одного працівника дипломатичної установи вирішили вислати.

Про це повідомляє латвійський мовник LSM, передає Рубрика.

У заяві латвійського МЗС зазначається, що така поведінка посольства «явно суперечить» Віденській конвенції 1961 року про дипломатичне спілкування.

«Попри неодноразові зауваження з боку МЗС, посольство росії продовжує некоректну публічну комунікацію, спрямовану на дискредитацію інституцій та інститутів латвійської державної влади та розпалювання ненависті в латвійському суспільстві», — йдеться у заяві міністерства.

Враховуючи все перераховане, міністр закордонних справ Латвії Криш'яніс Каріньш прийняв рішення оголосити одного дипломата посольства росії персоною нон грата. Йому наказано залишити Латвію до закінчення дня 10 квітня цього року.

Як писало LSM, в одній із останніх публікацій на своїй сторінці в соцмережі Facebook російське посольство стверджувало, ніби поліція Латвії забороняє приносити квіти до посольства у зв'язку з терактом у Красногорську, через що людям довелося організовувати стихійний меморіал на протилежному боці вулиці. Насправді заборона будь-що складати біля будівлі посольств Росії та України діє з березня 2022 року і була введена з метою безпеки.

Як повідомлялося, з початком повномасштабної війни рф проти України першими кроками Латвії до зниження дипвідносин з росією стали припинення видачі туристичних віз росіянам, висилання деяких російських дипломатів і закриття консульств у Росії. На початку 2023-го Латвія знизила статус дипломатичних відносин з рф, відкликавши з Москви свого посла та видворивши посла рф.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: