fbpx
Сьогодні
21:49 26 Бер 2024

У Варшаві завтра зустрінуться міністри сільського господарства України і Польщі

У середу у Варшаві відбудеться зустріч міністрів сільського господарства України і Польщі у розширеному складі разом із заступниками міністрів, радниками та виробниками агропродукції.

Про це заявив міністр сільського господарства Польщі Чеслав Сєкєрський, передає Рубрика з посиланням на Wnp.pl.

Як зазначив міністр, в середу до Варшави приїжджає українська урядова делегація, тому що в четвер у Варшаві заплановано спільне засідання урядів України та Польщі.

"Завтра зустрічаємось у незвичній формі, оскільки крім міністрів сільського господарства України та Польщі, їх заступників та радників, будуть також представники асоціацій виробників різних рослин. Ми хочемо, щоб цей діалог був понижений до рівня виробників", – зазначив міністр.

Він зауважив, що переговори з Україною "непрості, складні", адже Україна хоче зберегти лібералізацію торгівлі у тому ж вигляді, як вона є зараз.

Як зазначив міністр, військову та гуманітарну допомогу Україні треба відділити від функціонування певних секторів економіки, оскільки надмірне відкриття ринку може дорого коштувати фермерам. Він зазначив, що ЄС має запровадити певні регуляції у використанні величезного виробничого потенціалу України в галузі сільського господарства, що забезпечувало б експорт української агропродукції на ринки, де він найбільше потрібний.

Нові протести фермерів у Польщі

Нагадаємо, що польські селяни 20 березня організували нові загальнонаціональні акції протесту. У багатьох місцях утворилися затори, оскільки фермери перекрили тракторами дороги та перехрестя.

Повідомляється, що польські фермери заблокували один із пунктів пропуску зі Словаччиною. Фермери стверджують, що протест розпочався через те, що саме цими дорогами до Польщі заїжджає агропродукція з України та Росії.

За попередніми даними, блокада триватиме до кінця березня. Фермери планують пропускати одну вантажівку на годину. Водночас "обмеження" для легкового транспорту та автобусів не будуть запроваджені.

ЗМІ повідомляють, що польська влада підписала угоду з фермерами про дотації на тонну зерна та тимчасове закриття кордону з Україною для транзиту деяких сільськогосподарських продуктів.

Нагадаємо, литовські фермери на тлі часткової блокади фермерів на польсько-литовському кордоні через українське зерно кажуть, що їх більше турбує імпорт зерна рф.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: