fbpx
Сьогодні
11:41 26 Бер 2024

У Німеччині мають намір продовжити пільги для українських водіїв

Українських біженців у Німеччині можуть звільнити від вимоги з 1 квітня перереєстровувати свої автомобілі. Уряд планує ще на пів року продовжити пільги для українців. З таким проханням федеральне міністерство транспорту звернулося до урядів земель.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на DW.

Уряд Німеччини пропонує продовжити перехідні положення, які звільняють українських біженців від вимоги отримувати німецькі номерні знаки на свої автомобілі, ввезені з України. Це стосується українців, які перебувають у країні понад рік.

Дія перехідних положень, які дозволяли українським біженцям тимчасово не перереєстровувати свої авто, спливає 1 квітня. Тепер у Міністерстві цифровізації і транспорту Німеччини хочуть продовжити їх ще на 6 місяців.

"Міністерство запропонувало протягом цього періоду остаточно з'ясувати із землями всі відкриті процедурні питання, пов'язані з реєстрацією українських транспортних засобів", – повідомила DW речниця федерального міністерства транспорту.

Раніше земельні транспортні відомства зверталися до федерального міністерства з проханням підготувати рекомендації, як діяти в особливих випадках, коли виникнуть труднощі з реєстрацією українських авто у Німеччині. Наприклад:

  • коли водій не є власником автомобіля і не може довести право ним розпоряджатися,
  • або коли транспортний засіб не відповідає вимогам німецького техогляду.

Кожна земля вирішуватиме окремо, чи подовжувати пільги для українських автомобілів на прохання федерального міністерства транспорту. У землі Бранденбург підтвердили, що готові виконати прохання федерального уряду.

Інші землі також відповіли Мінтрансу, що готові прислухатися до пропозиції.

Нагадаємо, уряд Німеччини і Європейська комісія досягли угоди, яка регламентує випуск автомобілів на так званому е-пальному після 2035 року.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: