fbpx
Сьогодні
11:44 07 Бер 2024

Хірурги з Тернопільщини проводять телемедичні консультації з фахівцями клініки "Шаріте": як працює це рішення

З фахівцями німецької клініки "Шаріте" хірурги Тернопільської лікарні проводять телемедичні консультації.

Про це пише Рубрика з посиланням на сайт МОЗ України.

У чому проблема?

Телемедицина відкриває доступ до різноманітних спеціалізованих медичних послуг. Це корисний інструмент для моніторингу та поліпшення поточного стану здоров'я, зокрема, для контролю за змінами у прийманні ліків та у разі хронічних захворювань.

Попри тисячі кілометрів відстані телемедичні технології роблять медичну допомогу ближчою, бо медицина – це галузь, де час має критичне значення

Яке рішення?

З початку повномасштабної війни телемедична система "Teledoc Health" забезпечує можливість українським лікарям консультуватися з колегами з медичних закладів Європи та, зокрема, з німецької клініки "Шаріте", а пацієнтам – отримувати медичні послуги дистанційно.

Як це працює?

У межах гуманітарної допомоги американська компанія "Teladoc Health" спільно з партнерами (World Telemedicine Initiative, BG Hospitals, клініка "Charite", Robert-Koch-Institut) надали українським медичним закладам 40 пристроїв віртуальної присутності:

  • роботів Teladoc версій Lite V3/4/mini,
  • також доступ до телемедичної платформи "Solo", яка забезпечує віддалені консультації між лікарями.

Сьогодні проведено вже понад 1600 телеконсультацій із використанням платформи.

Можливість випробувати технологію доступна у понад 100 закладах охорони здоровʼя України. Серед них – і Тернопільська міська лікарня швидкої допомоги. Заклад долучився до проєкту у лютому цього року та почав проводити телемедичні консультації із застосуванням платформи "Teladoc".

"Телеробот дозволяє нам спілкуватися з міжнародними клініками та обмінюватися досвідом. Крім цього, девайс можна підключити до діагностичних пристроїв, як от електронного стетоскопа, також він оснащений камерою високої роздільної якості – все це дозволяє провести повноцінний огляд пацієнта на відстані. – коментує лікар-хірург Тернопільської міської лікарні швидкої допомоги Андрій Дивак. – Оскільки ми працюємо в галузі, де час має критичне значення, сподіваємось, що завдяки застосуванню телемедицини ми зможемо надавати допомогу пацієнтам ще швидше і якісніше. Дякуємо за швидку та професійну відповідь від наших колег з клініки "Шаріте" щодо допомоги у лікуванні наших найважчих хворих".

В умовах воєнного стану Teladoc використовується для проведення консультацій щодо лікування пацієнтів, зокрема, і з вибухо-вогнепальними пораненнями та травмами, отриманими в ході бойових дій.

Зробити телемедичний огляд максимально наближеним до реального допомагають роботи віртуальної присутності лікаря біля пацієнта.

Роботи усіх версій доступні в медичних закладах України, котрі є учасниками проєкту. Крім цього, платформа забезпечує найвищий захист персональної та медичної інформації пацієнта. Саме це вирізняє справжню телемедичну консультацію від консультувань через звичайні відеодзвінки телефоном.

Впровадження телемедичної платформи "Teladoc" у закладах охорони здоровʼя України здійснюється Міністерством охорони здоровʼя України за підтримки проєкту USAID "Сталий розвиток національних систем охорони здоровʼя в Україні" (LHSS).

Нагадаємо, Міністерство охорони здоровʼя ініціює законодавчі зміни, спрямовані на інтеграцію телемедицини в усі види медичної допомоги.

Як повідомляла Рубрика, Міністерство охорони здоров'я (МОЗ) України розпочало роботу над розвитком телемедичних технологій і послуг.

Також повідомлялось, що в Донецькій області в Центрі первинної медико-санітарної допомоги Слов'янська запрацював кабінет телемедицини.

Окрім того, на Миколаївщині за допомогою телемедицини народився хлопчик.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: