fbpx
Сьогодні
Фото 11:27 26 Бер 2024

У Львові з'явився новий мобільний центр крові для підтримки життя та здоров'я громадян: як працює це рішення

Мобільний Центр Крові запрошує мешканців та гостей міста на важливий захід — другу відкриту тестову донацію крові, яка запланована на 27 березня 2024 року з 9:00 до 12:00 за адресою вул. Миколайчука, 9. Цей захід відкриває нову сторінку у доступності та комфортності донорства у Львівському регіоні.

Про це інформує Рубрика.

У чому проблема?

В Україні існує гостра потреба у донорській крові – 2/3 пацієнтів не отримують кров вчасно або взагалі, що є наслідком історичної проблеми недостатньої кількості донорів та неефективного менеджменту крові на всіх рівнях.

Це пов'язано з несформованою культурою донорства серед громадян України, низьким рівнем обізнаності населення про переваги та безпековий компонент донорства, а також з недостатнім фінансуванням сфери безпеки крові.

Яке рішення?

Тому мобільний Центр Крові запрошує мешканців і гостей міста на важливий захід — другу відкриту тестову донацію крові.

Цей захід, запланований на 27 березня 2024 року з 9:00 до 12:00 за адресою вул. Миколайчука, 9.

Як це працює?

Мобільний центр, обладнаний:

  • п'ятьма ліжками для донорів,
  • зоною для відпочинку після процедури,
  • сучасними умовами для зберігання крові.

Центр є втіленням ідеї зручності та безпеки для кожного, хто вирішить долучитися до цієї благородної справи.

Така ініціатива має на меті:

  • підвищити громадянську активність,
  • сприяти формуванню громадянської відповідальності,
  • підвищити обізнаність щодо важливості донорства крові як невіддільного аспекту соціальної підтримки.

Проєкт "Твоя кров. Моє життя. Наша перемога" та Мобільний центр крові — відповідає на критичну потребу збільшення кількості донорів крові в Україні.

За рекомендаціями ВООЗ, для забезпечення відповідного запасу донорської крові на 1000 осіб потрібно мати 33 донації крові. В Україні цей показник становить лише 13 донацій на 1000 осіб, що є майже втричі меншим від рекомендованої норми.

Наш Центр крові, який має змогу відвідувати різні закуточки Львова, спрямований на розв'язання цієї проблеми шляхом формування культури донорства, підвищення обізнаності та залучення нового покоління донорів.

Попри зростаючу готовність до донорства сьогодні, існує значна кількість людей, які все ще опираються різноманітним міфам і забобонам, і тому не відкриті до ідеї донорства.

Один з ефективних шляхів змінити цю ситуацію і залучити молодь — це розвінчання цих міфів та проведення освітніх кампаній, які підвищують обізнаність про важливість та процеси донорства, а також залучати людей на локаціях здійснювати донації крові.

У Мобільно центрі крові, саме процес донації, буде супроводжуватися командою медичних фахівців з Міського центру служби крові КП "Першого територіального медичного об'єднання Львова", які забезпечать максимально комфортні та безпечні умови.

До участі у цій значущій ініціативі запрошуються всі охочі. Щоб взяти участь, необхідно зареєструватися та обрати зручний час для себе за вказаним посиланням.

Проєкт "Твоя кров. Моє життя. Наша перемога" реалізується завдяки зусиллям Першого територіального медичного об'єднання Львова, ГО "Народна самооборона Львівщини", ДонорUA та ГО "Ветеран Медіа".

Станьте частиною цієї важливої ініціативи – ваш внесок може врятувати життя!

Як ми раніше повідомляли, у Львові запустили  українсько-данський проєкт "Моя група крові", метою якого є залучити людей до донорського руху.

Також повідомлялось, що у Львові стартувала друга акція "Наповнення", що пропонує донорам крові безплатне відвідування вистав, виставок, концертів та екскурсій.

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров'я розробило новий алгоритм забезпечення фронту донорською кровʼю. Кабінет Міністрів його ухвалив.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: