fbpx
Сьогодні
Фото 17:53 22 Бер 2024

Кількість постраждалих через масовану атаку по Запоріжжю зросла до 25, троє людей загинули

English version here

Фото: Ілюстративне / ДСНС

У Запоріжжі кількість постраждалих внаслідок ранкової масованої атаки російської армії зросла до 25 людей.

Як передає Рубрика, про це Державна служба з надзвичайних ситуацій повідомляє у Телеграмі.

"Запоріжжя. Станом на 17:00 відомо про 25 постраждалих і трьох загиблих людей", – зазначили у ДСНС.

Запоріжжя обстріл

Фото: ДСНС

Також стало відомо, хто загинув через російську атаку. За словами Федорова, це 8-річна дівчинка та її 35-річний батько, які загинули від удару російської ракети по приватному сектору Запоріжжя. Також загинув 62-річний водій тролейбуса, який їхав по греблі ДніпроГЕС у момент російського удару. Усередині тролейбуса пасажирів не було.

"Ворог продовжує цинічно знищувати цивільну інфраструктуру, вбивати мирних людей. Тільки сьогодні у Запоріжжі зруйновано та пошкоджено понад 40 житлових будинків, є влучання по ДніпроГЕС", – повідомив Федоров.

Запоріжжя обстріл

Фото: ДСНС

За даними Запорізької обласної прокуратури, вранці 22 березня 2024 року військовими рф нанесено попередньо 20 ракетних ударів по території міста. Зазнали пошкоджень та руйнувань об'єкти інфраструктури міста, зокрема Дніпровська ГЕС, приватні та багатоквартирні будинки, цивільні транспортні засоби. Внаслідок обстрілів постраждали та загинули люди.

Аварійно-рятувальні роботи тривають. Рятувальники розбирають зруйновані будівельні конструкції, надають допомогу комунальним службам, які працюють над відновленням транспортного сполучення. Крім того, до проведення робіт із демонтажу зруйнованих конструкцій залучили автокрани і тягачі.

Запоріжжя обстріл

Фото: ДСНС

Психологи продовжують надавати допомогу цивільному населенню. Волонтери забезпечують гарячим харчування та водою співробітників екстрених і комунальних служб, які працюють над ліквідацією, а також цивільне населення.

Більше про удар по Запоріжжю

Уранці 22 березня протягом кількох годин росія випустила по місту майже 20 ракет. росіяни цілили по критичній інфраструктурі, влучили у цивільні об'єкти. Зруйновано та пошкоджено об'єкти інфраструктури.

За попередніми даними ОВА, понівечені 10 приватних будинків та понад 35 багатоповерхівок. Рятувальники працюють на місцях влучань.

Крім того, під час ранкових обстрілів України росіяни також влучили у Запоріжжі по найбільшій гідроелектростанції України — ДніпроГЕС. Наразі триває пожежа на станції. На місці працюють надзвичайні служби та енергетики. Загрози прориву немає.

Масована атака рф 22 березня

Армія рф вранці у п'ятницю, 22 березня, підняла в небо стратегічні бомбардувальники Ту-95МС, які здійснили пуски крилатих ракет Х-101/555/55. У низці українських міст із часом пролунали вибухи: працювала ППО, але є і прильоти.

У низці міст є влучання в об'єкти критичної інфраструктури, є жертви.

Як повідомлялось, війська рф обстрілювали балістикою Харків: у місті пролунало близько 15 вибухів. Ворог цілив по енергетичній структурі: подекуди зникло світло, через знеструмлення насосних підстанцій спостерігалися проблеми з водопостачанням.

Також під час масованої атаки рф, у Запоріжжі 22 березня пролунали 12 вибухів. Є поранені, сім будинків зруйновано, десятки пошкоджено.

Зокрема росіяни вдарили по ДніпроГЕС. На Запорізькій АЕС є загроза блекауту, знеструмлено лінію до ЗАЕС.

Перебої зі світлом також є у Дніпрі, на Полтавщині, Сумщині. Відомо про влучання в об'єкти критичної інфраструктури в Івано-Франківській, Вінницькій, Миколаївській та Одеській областях. У низці областей ввели графіки відключення світла.

Внаслідок масованої атаки російських загарбників по Запоріжжю 22 березня відомо про щонайменше одного загиблого та вісьмох поранених. На Хмельниччині є поранені та загиблі. Наразі під завалами шукають людей.

Загалом вночі, 22 березня, ворог випустив по Україні понад 150 дронів та ракет різних типів. Сили ППО збили 55 "Шахедів" та 37 ракет.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль наголосив, що енергетична система України зазнала одну з найбільших за два роки повітряних атак. Унаслідок російських обстрілів уражено близько 20 підстанцій, електростанції, зокрема ДніпроГЕС.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: