fbpx
Сьогодні
Фото 17:59 18 Бер 2024

Зеленський і Шмигаль зустрілися з сенатором США: говорили про допомогу Україні

English version here

Фото: Телеграм/ посольство США в Україні

Глава держави Володимир Зеленський та прем'єр-міністр України Денис Шмигаль провели окремі зустрічі з американським сенатором Ліндсі Гремом.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на посольство США в Україні в Telegram і Шмигаля в Telegram.

Зустріч президента України та Грема

Як зазначили у посольстві, сенатор Грем та тимчасово повірений у справах США в Україні Роберт Нідем "провели важливу зустріч" з президентом Зеленським, під час якої обговорювали ситуацію на полі бою та роль американської допомоги у боротьбі України з Росією.

У диппредставництві наголосили, що час має суттєве значення у допомозі Україні.

Фото: Телеграм/ посольство США в Україні

Зустріч Шмигаля та Грема

У свою чергу Шмигаль розповів, що переконався в непохитності підтримки з боку США під час зустрічі з Гремом. Сторони обговорили нагальні потреби економіки та фронту.

Прем'єр зазначив, що партнери України мають чітке розуміння того, що наша країна потребує більшої кількості підтримки та зброї.

"Ключовим питанням залишається конфіскація заморожених російських активів. Повинні прискорити напрацювання необхідного механізму. Російські активи стануть вагомим ресурсом для зміцнення нашої держави", – наголосив Шмигаль.

За його словами, на зустрічі також було обговорено допомогу США у впровадженні реформ. Він запросив американські компанії інвестувати в Україну та реалізовувати тут проекти.

Візит сенатора Грема

Як повідомлялось, сьогодні, 18 березня, стало відомо, що до Києва з візитом прибув сенатор-республіканець Сполучених Штатів Америки (США) від Південної Кароліни Ліндсі Грем.

Зазначимо, Грем відомий своєю активною підтримкою нашої країни, який також неодноразово відзначався закликом визнати Росію країною спонсором тероризму, або ж пропозицією російським військовим ліквідувати диктатора Володимира Путіна.

Нагадаємо, що США вже кілька місяців не можуть схвалити нове фінансування допомоги Україні. Через це постачання озброєння нашим захисникам від американців призупинено.

Однак 13 лютого, Сенат США схвалив законопроєкт з допомогою Україні, Ізраїлю та Тайваню на 95 млрд доларів. Зокрема, для України передбачено понад 60 млрд доларів.

Частина Республіканської партії США разом зі спікером Палати представників Майком Джонсоном почали розробку власного варіанту пакета допомоги для України.

У бюджетному запиті президента Сполучених Штатів Америки Джо Байдена на 2025-й фінансовий рік передбачили 1,5 мільярда доларів на протидію агресії Кремля, з них 482 мільйони доларів – для України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: