fbpx
Сьогодні
14:04 18 Бер 2024

До столиці прибув з візитом сенатор-республіканець США Грем

18 березня до Києва з візитом прибув сенатор Сполучених Штатів Америки від Південної Кароліни Ліндсі Грем.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Telegram-канал посольства США в Україні.

"Непохитна підтримка США має вирішальне значення для успіху України у протистоянні незаконній повномасштабній війні з Росією", – написало посольство.

Що відомо про позицію Ліндсі Грем щодо України

Грем відомий своєю активною підтримкою нашої країни, який також неодноразово відзначався:

  • закликом визнати росію країною спонсором тероризму,
  • пропозицією російським військовим ліквідувати диктатора Володимира Путіна.

Тим часом Конгрес США вже кілька місяців не може схвалити нове фінансування допомоги Україні для продовження постачання зброї й не тільки.

Така ситуація пов'язана з розбіжностями між республіканцями та демократами з питань захисту кордону, фінансування якого увійшло до пакета за допомогою України, Ізраїлю та Тайваню.

Нагадаємо, що США вже кілька місяців не можуть схвалити нове фінансування допомоги Україні. Через це постачання озброєння нашим захисникам від американців призупинено.

Однак 13 лютого, Сенат США схвалив законопроєкт з допомогою Україні, Ізраїлю та Тайваню на 95 млрд доларів. Зокрема, для України передбачено понад 60 млрд доларів.

Частина Республіканської партії США разом зі спікером Палати представників Майком Джонсоном почали розробку власного варіанту пакета допомоги для України.

У бюджетному запиті президента Сполучених Штатів Америки Джо Байдена на 2025-й фінансовий рік передбачили 1,5 мільярда доларів на протидію агресії Кремля, з них 482 мільйони доларів – для України.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: