fbpx
Сьогодні
Фото 16:22 18 Бер 2024

Рішення для відбудови: на Миколаївщині у Баштанці відновили пошкоджений обстрілами Будинок культури

Фото: Укрінформ

У місті Баштанка Миколаївської області завдяки співпраці громади з міжнародними партнерами відновили пошкоджений російськими обстрілами Будинок культури.

Про це повідомила директорка цього закладу Ольга Крамаренко, інформує Укрінформ, пише Рубрика.

У чому проблема?

Як розповіла очільниця закладу, Будинок культури перші пошкодження отримав ще під час боїв у місті 1 березня 2022 року. А потім він ще двічі зазнавав сильних руйнувань під час обстрілів.

"Перший раз розбило дах, пошкодило фасад, внутрішні приміщення. Тільки відремонтували перекриття і переклали шифер — стався другий "прильот"", – розповіла Крамаренко.

Тоді, за її словами, знову повністю розбило покрівлю. Також була сильно пошкоджена і глядацька зала: вибито вікна, двері, впала стеля.

Яке рішення?

У місті Баштанка Миколаївської області завдяки співпраці громади з міжнародними партнерами відновили пошкоджений російськими обстрілами Будинок культури.

Як це працює?

Як розповідає директорка, вдруге для ремонту використали вже металопрофіль. Це стало можливим завдяки підтримці Програми USAID DOBRE.

Баштанка, Будинок культури

Фото: Укрінформ

Міжнародні партнери допомогли придбати необхідні матеріали, а громада організувала ремонтні роботи.

На сьогодні у глядацькій залі вже відновлено стіни, двері, глядацькі місця та стелю.

Баштанка, Будинок культури

Фото: Укрінформ

Баштанка, Будинок культури

Фото: Укрінформ

Завершуються і роботи з облаштування підвалу.

"Тут буде не просто укриття від обстрілів, а й додатковий простір, який планують використовувати для проведення різноманітних культурно-просвітницьких заходів", сказала Крамаренко.

Окрім того, на підлогу придбали гумове покриття, а стіни цього приміщення молодь розписуватиме своїми руками.

Як підкреслила директорка закладу, роботи тут планують закінчити до квітня.

Нагадаємо, що за підтримки Європейського Союзу в рамках програми House of Europe у музеї "Старофлотські казарми" міста Миколаєва відновлюють експозицію після ракетних обстрілів.

Окрім того, 15 березня медіамережа "Вікно Відновлення" провела першу конференцію Recovery Media Conference. У події взяли участь партнери мережі та інші медійники й представники громадського сектора, представники органів влади, міжнародних і донорських організацій. Усі, хто цікавиться темою відновлення України й прагне поглиблювати цей дискурс.

Якщо ви пропустили цю конференцію, "Рубрика" зібрала з неї найголовніше. Читайте докладніше у нашому матеріалі: "Щоб не дивитись у стіну безвиході, ти дивишся у вікно": як у Києві відбулася Recovery Media Conference".

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: