fbpx
Сьогодні
11:29 18 Бер 2024

Google та Amazon слідом за Microsoft заблокують російським компаніям доступ до хмарних сервісів

English version here

З 20 березня Amazon та Google слідом за Microsoft також закриють доступ до своїх хмарних сервісів для російських компаній через санкції Європейського Союзу проти рф.

Про це мова йде у заяві компанії Softline, одного з найбільших дистриб'юторів Microsoft у рф.

Там підтвердили, що отримали попередження про призупинення доступу до хмарних сервісів.

"Від імені ГК Softline ми підтверджуємо отримання офіційної інформації від Microsoft і Amazon про призупинення з 20 березня 2024 р. доступу до хмарних продуктів на території Росії. У зв'язку з цим ГК Softline попереджає про можливі функціональні обмеження в роботі хмарних продуктів і сервісів Microsoft, Amazon і Google.

Згідно з листами від правовласників, із зазначеної дати буде припинено доступ до хмарних продуктів, таких як (включаючи, але не обмежуючись): Power BI, Dynamics CRM та інші. Ми очікуємо, що припинення також торкнеться хмарних рішень, що містять ці продукти", – заявили в компанії.

Зазначають, що ці обмеження щодо росії визначено 12 пакетом санкцій Європейського Союзу від 19 грудня 2023 року. Саме він обмежує постачання в росію програмного забезпечення для бізнес-аналітики (business intelligence (BI), Customer Relationship Management (CRM) та інших продуктів.

Для російських компаній це означає, що скористатися цими продуктами або отримати доступ до даних, що містяться в них, з 20 березня 2024 р. буде неможливо, додали в Softline.

Нагадаємо, американська корпорація Microsoft надіслала російським компаніям лист про те, що з 20 березня 2024 року закриє доступ до своїх хмарних продуктів для російських організацій.

Що відомо про 12-й пакт санкцій від ЄС

ЄС має намір запровадити 12-й пакет санкцій проти Росії до кінця грудня. До нього входять, зокрема, заборона на постачання верстатів, які можуть використовуватися для виробництва озброєнь. Також ЄС хоче заборонити імпорт рідкого пропану, чавуну, мідного та алюмінієвого дроту, фольги та труб.

Ключовим пунктом пакета залишається ембарго на російські алмази з 1 січня 2024 року. ЄС також планує поетапно заборонити імпорт російських алмазів, що пройшли обробку у третіх країнах.

Також до санкційного списку було додано 29 організацій, які підтримують військово-промисловий комплекс росії у її війні проти України.

Деякі з них належать до третіх країн та залучені до обходу торгових обмежень, або є російськими організаціями, залученими до розробки, виробництва та постачання для військово-промислового комплексу росії електронних компонентів.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: