fbpx
Сьогодні
12:43 12 Бер 2024

Деякі великі світові виробники електроніки поновлюють рекламу в рф

Фото: з відкритих джерел

Деякі великі світові виробники електроніки, які після початку вторгнення в Україну заявили про заморожування своєї діяльності у росії, минулого року збільшили бюджети на маркетинг та рекламу на ринку російської федерації.

Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на дані TelecomDaily, пише Рубрика.

російські ЗМІ називають такі компанії, як:

  • Xiaomi,
  • Honor,
  • Samsung,
  • Acer тощо.

При цьому, як зазначається, використовується схема, за якої рекламним бюджетом розпоряджаються партнери компаній, тобто рітейлери і дистриб'ютори.

За даними TelecomDaily, у 2022 році реклами цих брендів у росії не було, проте у 2023 році вона повернулася, досягнувши показників у 65–100% від кількості згадок, які були у 2021 році.

У деяких випадках показники інвестицій компаній у маркетинг перевищили показники 2021 року на 2-5%, ідеться у публікації.

Зазначається, що у рекламу вкладаються і компанії, які офіційно не постачають свою продукцію на російський ринок. Російська влада дозволила так званий паралельний імпорт продукції компаній, що пішли після 2022 року.

Водночас частка компаній, які заявили про припинення поставок, на російському ринку знижується, а їхнє місце займають інші, які здійснюють офіційні поставки і збільшують видатки на рекламу.

Як заявив заступник директора британської організації Conflict Armament Research (CAR) Деміен Сплітерс, сотні західних та російських компаній залучені до незаконних схем кремля щодо уникнення санкцій та забезпечення прихованих поставок у рф електронних компонентів, необхідних для виробництва зброї.

Оновлено:

"Рубрика" отримала коментар компанії Samsung Electronics:

"Постачання товарів виробництва Samsung Electronics до росії призупинено. Жодного рішення щодо відновлення реклами компанія не ухвалювала".

Посилення санкцій проти російської федерації

Сполучені Штати Америки 23 лютого запровадили масштабний пакет санкцій проти росії за її військову агресію в Україні. Під обмеження потрапили сотні юридичних осіб.

Також Європейський союз у рамках 13-го пакета санкцій проти Росії ввів обмеження щодо низки губернаторів, "чиновників" на окупованих територіях і представників КНДР.

Окрім того, Канада ввела нові санкції проти російської федерації. Під обмеження потрапила низка оборонних заводів, морський порт і помічник президента рф володимира путіна.

Влада Швейцарії оголосила про приєднання до 13-го пакета санкцій Євросоюзу щодо росії, схваливши як розширення санкційного списку, так і передбачені ним обмежувальні торговельні заходи.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: