fbpx
Сьогодні
18:28 13 Бер 2024

У Сполучених Штатах можуть заблокувати TikTok: Палата представників ухвалила законопроєкт

Фото: Associated Press

Палата представників Конгресу США підтримала законопроєкт, який змусить китайського власника TikTok або продати популярний відеододаток, або його заборонять в Сполучених Штатах.

Про це пише The New York Times, повідомляє Рубрика.

Зазначається, що лідери республіканців пришвидшено провели законопроєкт через Палату представників з обмеженим обговоренням, і він був прийнятий 352 голосами проти 65.

Голосування відбулося, попри зусилля TikTok мобілізувати своїх 170 мільйонів користувачів у США проти цього заходу, а також на тлі спроб адміністрації Байдена переконати законодавців, що китайське володіння платформою становить серйозні ризики для національної безпеки Сполучених Штатів.

Видання зазначає, що законопроєкт чекає "важкий шлях" до ухвалення в Сенаті, де сенатор із Нью-Йорка Чак Шумер, лідер більшості, не зобов'язувався виносити його на голосування, а деякі законодавці пообіцяли боротися з ним. І навіть якщо Сенат ухвалить документ і він стане законом, закон, швидше за все, зіткнеться з юридичними проблемами.

Законопроєкт має на меті змусити ByteDance продати TikTok не китайським власникам протягом шести місяців. Якщо продаж не відбудеться, додаток буде заборонений.

Цей крок посилює протистояння між Пекіном і Вашингтоном щодо контролю над технологіями, які можуть вплинути на національну безпеку, свободу слова та індустрію соціальних мереж, пише NYT.

Варто зазначити, що минулого року багато країн заговорили про заборону TikTok. Обмежити використання соцмережі планується в Британії, США, Австралії, Ірландії, Нідерландах та інших країнах. У тому ж числі в деяких країнах хочуть внести заборону на використання застосунку державними службовцями.

6 березня стало відомо, що законодавці внесли до Конгресу США законопроєкт, який вимагатиме від китайської компанії ByteDance відмовитися від TikTok, щоб уникнути заборони відеододатку на території країни. Голова Білого дому Джо Байден, зі свого боку, заявив про готовність підписати законопроєкт щодо обмеження роботи соцмережі.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: