fbpx
Сьогодні
09:11 10 Бер 2024

В ISW припускають, що росія вже розконсервувала до 40% танкових резервів

English version here

Фото: Командування Десантно-штурмових військ Збройних Сил України

Росія ймовірно вже вивезла від 25 до 40 відсотків своїх танкових стратегічних резервів, залежно від моделі, зі сховищ, що розташовані просто неба. А так зване "виробництво" російських танків полягає здебільшого у відновленні та модернізації.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Інститут вивчення війни (ISW).

Американські аналітики з відкритих джерел проаналізували супутникові знімки й прийшли до такого висновку.

В Інституті наводять аналітику старшого наукового співробітника програми "Росія і Євразія" Фонду Карнегі за міжнародний мир Дари Массікот, яка вважає, що росія, швидше за все, вивезла зі стратегічного резерву найкращу техніку. А на складах все ще зберігається "гірша" і "непридатна до експлуатації" техніка.

Массікот також оцінила, що "залишки російських запасів скоротяться протягом наступних кількох років", якщо росія збереже нинішній темп операцій.

Своєю чергою ISW зазначив, що не може самостійно перевірити цей звіт.

Водночас військові аналітики зауважили, що звіти про "виробництво" російських танків за останні роки здебільшого відображають відновлені й модернізовані танки, взяті зі сховищ, а не нове виробництво.

Ці оцінки свідчать про те, що російські військові здебільшого використовують техніку зі сховищ для підтримання бойових дій, а не для компенсації втрат на полі бою за допомогою нового виробництва.

Росія може зіткнутися з нестачею техніки в найближчі кілька років, якщо нинішні темпи втрат залишаться такими ж або прискоряться, а нинішній рівень виробництва нових машин залишиться незмінним.

Ключові висновки ISW за 9 березня:

Варто додати, що за майже повні 745 днів війни українські військові "демілітаризували" тисячі одиниць броньованої, автомобільної техніки й авіацію російських військ, зокрема окупанти вже втратили близько 6731 танка.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: