fbpx
Сьогодні
17:00 09 Бер 2024

Загроза проникнення російських диверсантів на Харківщині та Сумщині не зникла, – ДПСУ

Фото: Генштаб ЗСУ/Facebook

Загроза проникнення диверсійно-розвідувальних груп з півночі не зникла, хоча певний час відзначалося зниження їх активності.

Про це заявив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко, коментуючи в ефірі телемарафону "Єдині новини" останній бій із ворожою ДРГ на Сумщині, передає Рубрика.

"Певний час ми бачили зниження активності ворожих ДРГ і по Сумському напрямку, і по Харківському, але, як бачимо, ця загроза нікуди не зникає. Ворог продовжує використовувати свої ДРГ, які планують або хочуть зайти на нашу територію", – сказав Демченко.

Він нагадав, що в ніч проти 7 березня прикордонники виявили на Сумщині ворожу ДРГ і відкрили по ній вогонь. Підтримку прикордонникам надали артилерійські підрозділи, і диверсанти відступили.

"Також бачимо, що ворог не полишає спроб використовувати своїх диверсантів і по Харківщині. Поки матимемо такого сусіда, загроза заходу ДРГ залишатиметься", – наголосив Демченко.

Нагадаємо, як раніше повідомляла Рубрика, росіяни на Сумщині застосували заборонену тактику: дистанційно замінували кульковими осколковими бомбами цивільну територію в Шосткинському районі. Ворог застосував небезпечні боєприпаси – кулькові осколкові авіаційні бомби ШОАБ-0,5.

За зовнішнім виглядом цей предмет схожий на невеликий м'ячик сріблястого кольору з невеликими виступаючими на корпусі "ребрами". Своїм виглядом може привертати увагу дітей.

Також повідомлялось, що працівники Державного бюро розслідувань у ході оперативних заходів виявили схрон боєприпасів, обладнаний російськими військовими поблизу кордону на Сумщині. За оперативною інформацією, він призначався для диверсійно-розвідувальних груп ворога, які були нейтралізовані Силами оборони України під час деокупації території Сумської області.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: