fbpx
Сьогодні
19:30 21 Лют 2024

На Сумщині в межах 5-кілометрової зони встановлюються додаткові обмеження

Фото: facebook.com/DPSUkraine

У Сумській області в межах 5-кілометрової зони запроваджують додаткові обмеження особливого режиму. Відповідний наказ підписаний начальником Сумської ОВА Володимиром Артюхом та командиром оперативно-тактичного угруповання "Суми".

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Сумську обласну військовуадміністраціїю (ОВА).

"У період з 26 лютого 2024 року до завершення дії правового режиму воєнного стану встановити на території Сумської області додаткові тимчасові обмеження особливого режиму, – йдеться в наказі.

Також заборонити вільний вʼїзд (допуск), перебування, проживання, пересування осіб і провадження робіт, не повʼязаних з будівництвом, облаштуванням та утриманням інженерно-технічних і фортифікаційних споруд, огорож, прикордонних знаків, прикордонних просік, комунікацій, проведенням аварійних, рятувальних робіт, наданням екстреної медичної допомоги, реагуванням на правопорушення, їх попередженням, розкриттям та розслідуванням в межах пʼятикілометрової зони від державного кордону України поза межами населених пунктів у смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Суми".

Крім того, заборонено проведення робіт не повʼязаних з виконанням завдань у ході підготовки та ведення операції (бойових дій) та охорони державного кордону.

Проникнення ДРГ у Сумській області

Ситуація на Сумщині з початку року різко загострилася. Окупанти не лише обстрілюють прикордонні населені пункти, а й намагаються прорвати кордон України на цій ділянці.

Українські військові зазначають, що цілі й завдання окупантів залежать від розмірів групи.

Буквально 3 лютого російська ДРГ зробила чергову спробу прорвати кордон України на Сумщині. Ворог кілька разів змінював тактику, після півторагодинного бою окупантів вдалося відкинути далеко від кордону. Пізніше помічник командувача ОС ЗСУ зі стратегічних комунікацій Євген Силкін розповів, що "нам відомо, що троє людей або були поранені, або загинули". При цьому ця група така сама, як і всі попередні – у ній є як сапери, які знають, як розмінувати територію, так і мінометники, які йдуть трохи позаду.

1 січня ми також повідомляли, що на Сумщині внаслідок обстрілу дроном загинули жінка та чоловік.

Також у Сумській області російська ДРГ 27 січня розстріляла брата та сестру. Вони загинули.

Очільник ОВА Володимир Артюх вкотре звернувся до жителів 5-кілометрової зони з проханням про евакуацію. Він наголосив, що цей процес уже триває не перший місяць і допомогу надають на кожному етапі.

При цьому 3 лютого в Сумській області заборонили рух автомобілів ділянками доріг у прикордонні, в 5-кілометровій смузі від кордону з РФ, а іншими дорогами ввели рекомендований режим руху по годинниках.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: