fbpx
Сьогодні
11:28 09 Бер 2024

На фронті загинув журналіст та громадський активіст Сінченко

Фото: Фейсбук / Olena Sinchenko

Журналіст та громадський активіст, боєць Української добровольчої армії з Кропивницького Дмитро Сінченко з позивним "Перун", який пішов добровольцем на фронт відразу після початку повномасштабного вторгнення, повернувся додому на щиті.

Про загибель воїна у Facebook повідомила його колишня дружина Олена Сінченко.

Вона не уточнила, за яких обставин і де загинув Герой.

"Я б не хотіла писати цей пост. Ніколи, за жодних обставин. І зараз не хочу. Але це легше, ніж говорити кожному окремо. А ще дуже складно писати про Діму у минулому часі. У Дмитра була одна велика любов – Україна. Він мріяв про її світле майбутнє і намагався робити все, щоб прийти до нього як можна швидше. Він нею жив і за неї ж віддав життя. Він був світлою, розумною, щирою, принциповою людиною", – написала Олена.

Дмитро Сінченко

Фото: Фейсбук / Дмитро Сінченко

Колишня дружина зазначила, що він "дуже філософськи й особливо ставився до життя і смерті". Тому вона попросила, щоб "сум був світлим".

Також Олена звернулася до тих, хто хоче вшанувати пам'ять загиблого, вона попросила це зробити певним чином.

Дмитро Сінченко

Фото: Фейсбук / Olena Sinchenko

"Знаєте, як найкраще вшанувати його пам'ять? Не беріть і не давайте хабарів. Боріться за свої права. Живіть по совісті й по Конституції. Говоріть українською, читайте українське, слухайте українське. Декомунізуйте та дерусифікуйте себе і простір навколо себе. Повірте, він радітиме, де б не був", – написала колишня дружина.

Олена попрощалась з Дмитром такими словами:

"Я дякую тобі за те, що обрав захищати нашу Україну. Дякую, що був. Дякую за сина – це світло, яке світить найяскравіше і найтепліше. І знай, я пам'ятатиму про тебе. У всіх галактиках, у всіх світах".

Дмитро Сінченко

Фото: Фейсбук / Дмитро Сінченко

Олена Сінченко додала, що про дату та час прощання з Дмитром повідомить пізніше.

Що відомо про Дмитра Сінченка

Боєць Української добровольчої армії Дмитро Сінченко став до лав саме цього добровольчого формування не випадково. Його громадська діяльність почалася ще з молодіжних організацій:

  • "Молодий народний рух",
  • "Національний альянс",
  • "Дебатна академія".

Згодом Дмитро займався розслідувальною журналістикою та політичною діяльністю.

Від початку російсько-української війни у 2014 році він волонтерив для ЗСУ, а згодом пішов в Українську добровольчу армію добровольцем.

Дмитро Сінченко є автором видань "Український тиждень" та "Радіо Свобода". Для "Українського тижня" писав матеріали про будні бійців на фронті. Останній репортаж Дмитра вийшов 24 серпня 2023 року.

За даними Інституту масової інформації, Дмитро Сінченко став 73 журналістом, який загинув унаслідок російської агресії проти України.

Нагадаємо, що понад 100 українських та іноземних журналістів, акредитованих в Україні, за два роки повномасштабної війни в нашій державі постраждали від російської агресії.

Як писала Рубрика, 17 січня знімальна група Крим.Реалії (проєкт Радіо Свобода) потрапила під артилерійський обстріл під час зйомок телесюжету на півдні України, журналіст Дмитро Євчин зазнав поранення.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: