fbpx
Сьогодні
19:16 16 Лют 2024

День військового журналіста: Сирський подякував воєнкорам за мужність і жертовність

Головнокомандувач ЗС України генерал-полковник Олександр Сирський у День військового журналіста подякував їм за мужність і жертовність. Також Сирський відвідав у лікарні воєнного кореспондента проєкту "Крим.Реалії" Дмитра Євчина, який дістав поранення внаслідок ворожого обстрілу на Запорізькому напрямку.

Про це Сирський написав у Фейсбуці, інформує Рубрика.

"Сьогодні, 16 лютого ми вшановуємо українських військових журналістів, пресофіцерів і воєнкорів. Саме 16 лютого 2015 року, під час виконання бойового завдання, в районі міста Дебальцеве загинув кореспондент телерадіокомпанії "Бриз" Міністерства оборони України, капітан 3-го рангу Дмитро Лабуткін… З 2018 року, за ініціативи військових журналістів, відповідно до рішення міністра оборони цей день став днем вшанування праці військових журналістів", – написав Сирський.

Він наголосив, що за десять років російсько-української війни особисто переконався наскільки важлива робота військових журналістів.

"Ворог веде проти нас гібридну війну. Окрім щоденних штурмів позицій наших військ, ракетних та авіаційних атак, – російські загарбники обстрілюють нас інформаційно. Вони підступно атакують нас своїми фейками, намагаючись щоденно, щохвилин", – зазначив Сирський.

Він зауважив, що російські терористи бомбардують країни вільного світу своєю брехливою пропагандою – намагаючись підірвати підтримку України у її визвольній боротьбі, зірвати постачання зброї та гуманітарної допомоги і головне – зруйнувати світову антипутінську коаліцію.

"Російській брехні і пропаганді ми можемо протиставити єдину дієву зброю – це правду! Правда про боротьбу і незламність нашого народу, правда про героїзм наших українських захисників і захисниць, правда про злочини кремля в Україні, правда про геноцид українців, який здійснюють російські терористи. Це все можливо тільки завдяки невтомній праці українських воєнкорів – цивільних українських журналістів, військових журналістів і пресофіцерів, які пройшли разом з українськими миротворцями всі «гарячі точки» світу, які з 2014 року пройшли всі стежки війни в Україні, які щоденно під обстрілами, пліч-о-пліч з нашими воїнами, щоб повідомити своїм читачам, глядачам та радіослухачам правдиві і свіжі новини про сучасну боротьбу українського народу за свою свободу і незалежність! Щиро дякую сьогодні вам за вашу мужність і жертовність!", – наголосив Сирський.

Він закликав згадати всіх друзів, побратимів і посестер – загиблих українських військових журналістів.

"Багатьох з них знав особисто", – підкреслив він.

Серед загиблих такі прізвища: Дмитро Лабуткін, Герой України Віктор Гурняк, автор першого в Україні військового реаліті Рекрут UA Олексій Чубашев, Олег Задоянчук, Олександр Махов, Віктор Дудар та Олександр Бондаренко.

Також Олександр Сирський повідомив, що відвідав у лікарні воєнного кореспондента проєкту "Крим.Реалії" Дмитра Євчина, який дістав поранення внаслідок ворожого обстрілу на Запорізькому напрямку.

Фото: Генштаб ЗСУ

"Нині життю Дмитра нічого не загрожує, він перебуває на лікуванні і реабілітації у Києві", – зазначив генерал.

Головнокомандувач подякував Євчину за його "важливу журналістську роботу і громадянську відвагу" та побажав швидкого одужання.

Фото: Генштаб ЗСУ

За особисту мужність, професіоналізм і самовідданість під час виконання журналістських завдань у районі бойових дій, об'єктивне й неупереджене інформування суспільства про героїзм бійців Збройних сил України під час відсічі російської агресії Сирський вручив кореспонденту коїн головнокомандувача ЗСУ.

Довідка

Як повідомляла Рубрика, 17 січня команда проєкту "Крим. Реалії" потрапила під ворожий обстріл під час зйомок на передовій у районі Роботиного Запорізької області. Журналіст Дмитро Євчин дістав уламкове поранення ноги.

Українські військові разом із оператором надали пораненому першу допомогу й евакуювали його до стабілізаційного пункту. Невдовзі журналіста перевезли до лікарні в Запоріжжі. Там йому зробили операцію та помістили до реанімації.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: