fbpx
Сьогодні
22:15 08 Бер 2024

Україна й Туреччина підписали Угоду про створення системи електронного обміну попередньою інформацією між митними органами

Фото: Офіс Президента

У Стамбулі в межах зустрічі Президента України Володимира Зеленського та Президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана підписано Угоду між урядом України та урядом Турецької Республіки про створення системи електронного обміну попередньою інформацією щодо товарів та транспортних засобів, які переміщуються між сторонами.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Офіс Президента.

У присутності лідерів двох держав документ підписали міністр оборони України Рустем Умєров і міністр торгівлі Турецької Республіки Омер Болат.

Відповідно до документа, інформаційний обмін здійснюватиметься між Державною митною службою України та Міністерством торгівлі Туреччини.

На підставі угоди буде створено систему електронного обміну попередньою інформацією, за допомогою якої здійснюватиметься обмін заздалегідь визначеним набором даних в електронній формі.

Інформація, отримана митними органами сторін, сприятиме прискоренню руху товарів і транспортних засобів через кордони обох держав, а також протидії митним правопорушенням.

Про візит Зеленського в Туреччину

8 березня Володимир Зеленський прибув із візитом до турецького міста Стамбул. Він уже відвідав корвет Військово-Морських Сил ЗСУ, який Туреччина виготовила для України. Зеленський присвоїв судну ім'я гетьмана Івана Виговського.

Під час зустрічі зі своїм турецьким колегою президент наголосив на зацікавленості в зміцненні двосторонньої співпраці та спільного виробництва з турецькими оборонними компаніями.

Окрім того, Україна потребує допомоги Туреччини у звільненні українських військовополонених і всіх людей, включно з кримськими татарами, які перебувають у російському полоні.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган хоче провести мирний саміт у своїй країні. На ньому начебто також мають бути й представники росії. Зеленський відреагував на формат зустрічі, запропонований Ердоганом. За його словами, Україна не бачить представників росії на цьому саміті.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: