fbpx
Сьогодні
20:08 07 Бер 2024

Посилення ППО і не тільки: Зеленський зустрівся з міністром оборони Британії Шаппсом

Фото: Офіс Президента

7 березня президент України Володимир Зеленський провів зустріч із державним секретарем Сполученого Королівства Великої Британії й Північної Ірландії з питань оборони Грантом Шаппсом, який прибув до нашої країни з візитом.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Офіс Президента, Телеграм Зеленського.

Як зазначають у пресслужбі, Глава держави подякував уряду та народу Великої Британії за лідерську підтримку в наданні допомоги Україні.

"Символічно, що першу угоду про співпрацю в безпековій сфері ми підписали саме зі Сполученим Королівством під час нещодавнього візиту Прем'єр-міністра Ріші Сунака до України. Дякуємо вам за цю підтримку", наголосив Зеленський.

Окрім того, співрозмовники обговорили продовження оборонної співпраці в напрямі:

  • подальшого посилення ППО,
  • далекобійних спроможностей Сил оборони України,
  • забезпечення інших нагальних потреб нашої країни в озброєнні та боєприпасах,
  • налагодження спільного виробництва зброї.
Зеленський та міністр оборони Бритнаії Шаппс

Фото: Офіс Президента

"Було відзначено суттєві успіхи України в забезпеченні свободи мореплавства в Чорному морі та наголошено на важливості подальшого безперешкодного функціонування чорноморського транспортного коридору", додали у пресслужбі.

Варто зауважити, що зі слів речника Державного департаменту США Метью Міллера, обстріл російськими військами Одеси, коли там відбувалася зустріч Президента України й Прем'єр-міністра Греції, ще раз демонструє, наскільки критичною є потреба ЗСУ в додаткових засобах протиповітряної оборони.

Нагадаємо, 14 лютого, відбулося 19-те засідання Контактної групи з питань оборони України.  Участь у засіданні взяли представники оборонних відомств майже 50 країн-партнерів.

Рустем Умєров розповів про результати засідання у форматі "Рамштайн":

  • ППО. Посилюємо нашу протиповітряну оборону, як системами, так і ракетами до них. Офіційно почала роботу Коаліція інтегрованої протиповітряної та протиракетної оборони. 15 країн вже приєднались. Вдячний Німеччині, Франції та США за лідерство.
  • Артилерійські системи й снаряди – на порядку денному. Зокрема, спільне виробництво. Працюємо над цим, вже є результати.
  • F16 – йдемо за графіком у рамках всіх домовленостей з партнерами.
  • Дрони. Буде більше. Посилюємо взаємодію з партнерами в питанні безпілотних систем. Сьогодні офіційно запустили роботу Коаліції дронів. Вже вісім країн приєднались – Швеція, Британія, Данія, Німеччина, Литва, Естонія, Нідерланди, Латвія. Вдячний Латвії за лідерство.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: