fbpx
Сьогодні
21:00 14 Лют 2024

Посилення ППО, дрони і не тільки: Умєров підбив підсумки "Рамштайна-19"

Фото: Міноборони

У середу, 14 лютого, відбулося 19-те засідання Контактної групи з питань оборони України.  Участь у засіданні взяли представники оборонних відомств майже 50 країн-партнерів.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Міністерство оборони України.

Україну представляли Міністр оборони Рустем Умєров, Головнокомандувач генерал-полковник Олександр Сирський і начальник ГУР генерал-лейтенант Кирило Буданов.

Рустем Умєров розповів про результати засідання у форматі «Рамштайн":

  • ППО. Посилюємо нашу протиповітряну оборону, як системами, так і ракетами до них. Офіційно почала роботу Коаліція інтегрованої протиповітряної та протиракетної оборони. 15 країн вже приєднались. Вдячний Німеччині, Франції та США за лідерство.
  • Артилерійські системи і снаряди – на порядку денному. Зокрема, спільне виробництво. Працюємо над цим, вже є результати.
  • F16 – йдемо за графіком у рамках всіх домовленостей з партнерами.
  • Дрони. Буде більше. Посилюємо взаємодію з партнерами в питанні безпілотних систем. Сьогодні офіційно запустили роботу Коаліції дронів. Вже вісім країн приєднались – Швеція, Британія, Данія, Німеччина, Литва, Естонія, Нідерланди, Латвія. Вдячний Латвії за лідерство.

"Окрема подяка Сполученим Штатам та Міністру оборони Ллойду Остіну, який головував на засіданні. Підтримка партнерів є. Працюємо, щоб вибити росіян з наших територій – як на землі, так і в морі, і на небі", – зазначив Умєров.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: