fbpx
Сьогодні
09:32 05 Бер 2024

У рф повідомили про обстріл залізничної станції в Курській області, а в Бєлгородській - про атаку на нафтобазу

Фото: З відкритих джерел

Уночі, 5 березня, українські військові нібито обстріляли залізничну станцію Глушкове, що розташована в Курській області рф, неподалік від кордону з Україною.

Про це заявив губернатор Роман Старовойт.

Як повідомив він, загалом нарахували 9 "прильотів". Постраждалих, як стверджує губернатор, немає.

Проте у результаті обстрілу сталася пожежа, загоряння вже загасили. Також пошкоджені лінії електропередач.

Без електропостачання залишилися станція Глушкове та село Кульбаки. Губернатор запевняє, що аварійні бригади розпочнуть відновлення, "як тільки буде безпечно".

Своєю чергою міноборони рф заявило про нібито збиття 3 українських безпілотників над Бєлгородською областю. Однак про атаку Курської там не згадали.

За даними ж російських джерел, БпЛА атакували Губкінську нафтобазу у Бєлгородській області.

Після прильотів на об'єкті почалася пожежа.

"Губкінська нафтобаза атакована БПЛА в селі Довге в Бєлгородській області. На території підприємства почалася пожежа", – повідомляє одне з російських видань із посиланням на джерела.

Підтвердили факт вибуху та пожежу й представники місцевої влади.

"Після вибуху зафіксовано пожежу на інфраструктурному об'єкті. Постраждалих немає. Оперативні та аварійні служби працюють на місці. Всі обставини того, що сталося, встановлюються", – заявив губернатор Бєлгородської області В'ячеслав Гладков.

нафтобаза Бєлгородска область

Фото: Телеграм / 112

Пожежу, яка спалахнула на об'єкті, російські паблики характеризують як "дуже потужну".

"На Губкінській нафтобазі горять два резервуари. Востаннє об'єкт атакували 15 лютого. Серйозних пошкоджень тоді не було", – зазначає один із російських Telegram-каналів.

Інший паблік стверджує, що вогнем охоплено один резервуар.

"В результаті інциденту ніхто не постраждав. На місце прямує пожежний потяг", – зазначено в повідомленні.

Українська влада та військові традиційно не коментують прильоти на території рф.

Окрім того, вночі, 5 березня, в районі тимчасово окупованої Керчі було чути потужні вибухи. Повідомляють, що внаслідок атаки безпілотників міг бути потоплений російський корабель "Сергій Котов".

Також повідомляється, що внаслідок удару на кораблі є жертви серед екіпажу.

У Головному управлінні розвідки Міноборони України підтвердили знищення російського військового корабля "Сергій Котов"". вороже судно потопили за допомогою морських дронів Magura V5.

Нещодавні атаки на території росії і Криму

Нагадаємо, що у Волгограді російської федерації партизани здійснили диверсію на залізниці, щоб завадити логістиці окупаційних військ.

А 15 лютого, безпілотники атакували нафтобазу, що знаходиться у Курській області російської федерації: після чого спалахнула пожежа, а в атаці звинуватили Україну.

Також у ніч на 24 лютого на Новолипецькому металургійному комбінаті в російській федерації прогриміли потужні вибухи. Варто зазначити, що безпілотні літальні апарати вдарили по важливих установках. Внаслідок атаки виробничий процес буде зупинено.

Варто додати, що уранці 2 березня у російському місті Санкт-Петербург було гучно, пролунали вибухи: у місцевих змі писали про атаку безпілотником.

Окрім того, у ніч на 3 березня, в тимчасово окупованій Феодосії півострова Крим було знищено нафтогін російських загарбників.

А 4 березня Головне управління розвідки Міністерства оборони України підтвердило факт виведення з ладу залізничного моста через річку Чапаєвка у самарській області на росії.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: