fbpx
Сьогодні
10:59 05 Бер 2024

Ексредакторка каналу Медведчука після розголосу пішла з посади керівниці відділу комунікацій Центру при МОЗ

Фото: Facebook / Daria Gordiyko

Після суспільної критики колишня шефредакторка телеканалу ZIK (що раніше належав Віктору Медведчуку) Дар'я Гордійко пішла з посади очільниці відділу комунікацій державної установи "Центр громадського здоров'я" при Міністерстві охорони здоров'я, яку нещодавно посіла.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Facebook Гордійко.

Вона стверджує, що ледь "не кожен медійник" працював на сумнівних телеканалах.

"Іноді люди помиляються. Іноді серйозно. А іноді, коли це вигідно, видають свої маніпуляції й небажання працювати за високі принципи", — переконана Гордійко.

Медійниця запевняє, що свої зусилля нині направляє "на спільну головну мету — боротьбу за перемогу".

"Триматися за посади не бачу сенсу. Йду. Нам своє робити", — резюмувала вона.

Нагадаємо, що напередодні, 4 березня, всі п'ять співробітників відділу комунікацій "Центру громадського здоров'я" звільнилися після того, як керівницею відділу призначили Гордійко.

Одна з комунікаційниць, Антоніна Доломанжи, розповіла, що вони разом з колегами намагалися донести керівництву неприпустимість перебування Гордійко на керівній посаді в державній установі під час війни з росією, однак керівництво це "чути не захотіло".

Доломанжи розповіла, що Гордійко призначили 22 січня 2024 року і вона відразу не розповідала, де працювала до цього.

Що відомо про роботу Гордійко на телеканалі Медведчука

Після того, як у 2019 році телеканал ZIK купив соратник Віктора Медведчука Тарас Козак (який також був власником телеканалів NewsOne і "112 Україна"), з каналу звільнилася низка топменеджерів і журналістів.

Тоді ж новою шефредакторкою телеканалу стала колишня випускова редакторка NewsOne та колишня шефредакторка токшоу на "Прямому" Дар'я Гордійко. За даними джерел "Детектора медіа", у перший день свого призначення Гордійко представила колективу, який залишився на каналі, так званий блекліст — список людей, яких не можна показувати в етері.

Журналісти, які ще лишалися на ZIK, заявляли про запровадження цензури на каналі. Наприклад, Гордійко заборонила працівникам висвітлювати акцію протесту на майдані Незалежності. Утім, попри заборону, випусковий редактор показав мітинг, який транслювало hromadske.

У лютому 2021 року президент Володимир Зеленський увів у дію рішення РНБО про застосування на п'ять років санкцій проти народного депутата Тараса Козака та компаній, що володіють ліцензіями телеканалів "112 Україна", NewsOne та ZIK. Самі телеканали назвали санкції "політичною розправою".

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: