fbpx
Сьогодні
16:23 27 Чер 2023

Суд арештував майно, яке було зареєстровано на дружину Медведчука

Бориспільський міськрайонний суд арештував земельні ділянки і мисливське господарство, яке зареєстроване на дружину лідера забороненої партії "ОПЗЖ".

Про це інформує пресслужба Київської обласної прокуратури, передає Рубрика.

"За клопотанням Бориспільської окружної прокуратури Бориспільським міськрайонним судом накладено арешт на земельні ділянки лісогосподарського призначення площею 9,5 га та цілісний майновий комплекс – базу мисливства та спортивно – любительської ловлі площею 3021 кв. метра", – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, вартість майна становить понад ₴303 мільйони.

Наразі триває процедура прийняття арештованого майна в управління АРМА.

Мова йде про земельні ділянки з майновим комплексом, які знаходяться у власності та користуванні товариств, фактичними кінцевими бенефіціарними власниками яких є дружина екснародного депутата – лідера забороненої в Україні партії "ОПЗЖ", а також ексміністр доходів і зборів часів президента-втікача.

Колишній міністр переоформив компанію-власника майна на третіх осіб.

Довідка

Оксана Марченко — телеведуча, зокрема вела шоу "Україна має талант" та "Х-фактор". Дружина Віктора Медведчука, кума президента росії володимира путіна. У 2020 році стало відомо, що Марченко стала власницею російської компанії, яка спеціалізується на будівництві, інженерній роботі та проєктуванні.

18 лютого 2022 року Марченко виїхала з України до Білорусі.

24 березня 2023 року за матеріалами СБУ суд арештував 6,8% акцій ПАТ "Електрометалургійний завод "Дніпроспецсталь" імені Кузьміна" в Запоріжжі, якими Оксана Марченко володіла через три офшорні компанії.

З 24 березня 2023 року Оксану Марченко оголосили у розшук.

7 квітня 2023 року в СБУ повідомили, що на Львівщині наклали арешт на три земельні ділянки загальною вартістю понад 2 млн грн, що незаконно опинилися у власності Оксани Марченко.

Віктор Медведчук – кум президента росії путіна, нардеп забороненої "Опозиційної платформи — За життя". Він був фігурантом справи про державну зраду, за результатами якої у жовтні 2021 року суд відправив його під домашній арешт.

27 лютого 2022 стало відомо, що після вторгнення росії Медведчук втік з-під домашнього арешту. 12 квітня 2022 року президент Зеленський повідомив про затримання Медведчука та опублікував його фото в наручниках та у військовій формі. Згодом він запропонував обміняти Медведчука на українців, які опинилися в російському полоні. Пізніше Медведчук звернувся до Зеленського та Путіна із проханням обміняти його на захисників Маріуполя та заблокованих у місті цивільних.

21 вересня 2022 року стало відомо, що тривають перемовини щодо обміну полоненими за формулою — один українець на четверо росіян і, за повідомленнями ЗМІ, до списків на обмін міг потрапити Медведчук. У вересні Медведчука обміняли на 200 українських захисників, які перебували в російському полоні. Серед них — бійці "Азовсталі" та ті, хто пережив теракт РФ в Оленівці.

10 січня 2023 Зеленський позбавив громадянства України політиків Андрія Деркача, Тараса Козака, Рената Кузьміна та Віктора Медведчука.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: