fbpx
Сьогодні
22:03 04 Бер 2024

Відсьогодні запрацював офіційний вебсайт Реєстру збитків

На фото: Працівники ДСНС гасять пожежу в постраждалому від російського обстрілу будинку в Солом’янському районі Києва, 2 січня 2024 року / Фото Миколи Тимченка

Заступниця міністра юстиції Ірина Мудра анонсувала, що відсьогодні запрацював Офіційний вебсайт міжнародного Реєстру збитків, завданих агресією російської федерації проти України.

Про це повідомила пише Рубрика із посиланням на пресслужбу Мін'юсту.

Зазначається, що на сайті можна:

  • ознайомитися з інформацією про Реєстр збитків,
  • дізнатися про останні новини та події, пов'язані з його роботою.

Потенційні заявники зможуть знайти відповіді на найпоширеніші запитання, дізнатися інформацію про початок та процедуру подання заяв про відшкодування збитків тощо.

Вебсайт доступний:

  • українською,
  • англійською мовами.

Французька версія буде доступна згодом.

Як зазначила Мудра, Реєстр збитків є першим компонентом міжнародного компенсаційного механізму, який включатиме також комісію з розгляду заяв та компенсаційний фонд.

"Реєстр збитків слугує документальною формою обліку доказів та інформації щодо заяв про відшкодування збитків, втрат чи шкоди, завданих 24 лютого 2022 року або пізніше на території України в межах її міжнародно-визнаних кордонів, включаючи її територіальні води, всім зацікавленим фізичним і юридичним особам, а також державі Україна, включаючи її регіональні та місцеві органи влади, державні чи підконтрольні установи, міжнародно-протиправними діяннями російської федерації в Україні або проти України", – нагадала заступниця міністра.

Очікується, що Реєстр збитків почне приймати перші заяви у квітні.

Про початок прийому заяв буде повідомлено додатково.

Як повідомляла Рубрика, 17 травня на саміті Ради Європи у Рейк'явіку понад 40 країн і ЄС підписали договір про створення Реєстру збитків, завданих Україні агресією рф.

Він створюється як платформа для міжурядової співпраці, яка діє в інституційних рамках Ради Європи. Реєстр є юридичною особою відповідно до національного законодавства Королівства Нідерландів і України та розташований фізично в Нідерландах.

Тоді президент Володимир Зеленський у зверненні на саміті Ради Європи в Рейк'явіку наголосив на необхідності зміцнення української протиповітряної оборони, зокрема за рахунок західних винищувачів.

Нагадаємо, міністр юстиції Денис Малюська заявив, що Україна розраховує отримати від росії щонайменше 300 мільярдів доларів США у вигляді репарацій за війну.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: