fbpx
Сьогодні
11:47 04 Бер 2024

рф спробувала атакувати регіональні енергетичні об'єкти, щоб погіршити промисловість в Україні, – британська розвідка

English version here

Метою повітряних ударів по Україні стали промислові об'єкти. На відміну від минулого року, Москва використовує переважно дрони-камікадзе.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Міністерство оборони Великобританії у Twitter.

Протягом лютого 2024 року Росія проводила кампанію за допомогою безпілотних літальних апаратів на українську інфраструктуру, включаючи електроенергетику.

Українські сили ППО збивали дрони, але удари Росії, швидше за все, завдали шкоди українським електростанціям та електричним підстанціям. Ці атаки відбулися по всій Україні, завдавши шкоди регіональній енергетичній інфраструктурі, зокрема в Донецьку, Дніпрі та заході, аж до Львова.

За даними британської розвідки, російські атаки, швидше за все, були здійснені за допомогою комбінації дронів-камікадзе, ракетних систем класу "земля-земля" та звичайної реактивної артилерії, а не засобів російської авіації дальньої дії, як спостерігалося у 2022 та 2023 роках.

"Цілком ймовірно, що Росія спробувала атакувати регіональні енергетичні об'єкти, щоб погіршити промисловість в Україні. Попри ці атаки, електромережа України підтримує стабільну роботу", – зазначають у Міноборони Британії.

Як раніше повідомляла Рубрика, областях, що наближені до лінії фронту, ворог продовжує майже невпинно атакувати енергетичні об'єкти.

Нагадаємо, що ворожа атака у ніч на 3 лютого на енергетичну інфраструктуру Кривого Рогу Дніпропетровської області була однією з найбільш масованих атак на енергетику за рік.

Під час засідання Уряду 1 березня Прем'єр-міністр Денис Шмигаль зазначив, що друга зима в умовах повномасштабного вторгнення завершилася. Україна пройшла її без жодного блекауту та без застосування графіків відключень для всієї країни.

Нагадаємо, "Укргазвидобування" у Карпатах відкрили новий поклад газу з рекордними показниками, яке вважалося виснаженим.

Окрім того, у листопаді 2024 року АТ "Укргазвидобування" ввело в експлуатацію ще три високодебітні свердловини, які сумарно забезпечують понад 400 тис. куб. м газу на добу. Дві з них – нові, третя – відновлена з ліквідаційного фонду.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: