fbpx
Сьогодні
19:28 20 Лют 2024

Російські загарбники продовжують атакувати енергооб’єкти у прифронтових регіонах

В областях, що наближені до лінії фронту, ворог продовжує майже невпинно атакувати енергетичні об'єкти.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на заступника міністра енергетики Ярослава Демченкова, якого цитує РБК-Україна.

"Прифронтові території – це справжній виклик для енергетиків, тому що там обстріли тривають практично не зупиняючись. Дуже страждають і об'єкти генерації, і розподілу, і передачі електроенергії, і вугільні підприємства", – сказав він.

Демченков підкреслив, що наразі навіть важко провести оцінку пошкоджень вугільних підприємств. Через це Світовий банк не врахував нанесені вугільним підприємствам пошкодження під час оцінки збитків енергосистеми, які склали 10,6 млрд доларів.

Також він додав, що енергетики дуже ризикують щоразу, як виїжджають у прифронтові зони, щоб відновлювати пошкоджене обладнання. Ризик полягає в тому, що у якщо енергетики надовго залишаться на одному місці, росіяни можуть підступно атакувати ремонтні бригади.

Окрім того, у прифронтових регіонах дуже щільно заміновані території та енергооб'єкти.

"Коли ми звільняємо території, то підстанції, повітряні лінії, ми могли б прийти і відразу відновлювати, але маємо працювати з ДСНС, зі спеціальними міжнародними компаніями, для того, щоб спочатку бути впевненими, що території розміновані, що це не несе небезпеку. І всі ці фактори впливають на те, наскільки швидко ми можемо відновити енергопостачання цих територій", – підсумував заступник міністра енергетики.

Нагадаємо, за останні тижні окупанти атакували три теплоелектростанії на сході України, деякі з них були обстріляні декілька разів.

Також нещодавно через обстріли була пошкоджена енергетична інфраструктура у Львові, Харкові, Херсоні та Кривому Розі.

Нагадаємо, що ворожа атака у ніч на 3 лютого на енергетичну інфраструктуру Кривого Рогу Дніпропетровської області була однією з найбільш масованих атак на енергетику за рік.

Що відомо про атаку росії по Україні у ніч на 3 лютого

Як ми писали, у ніч на 3 лютого окупаційні війська запустили 14 ударних БпЛА типу "Шахед-136/131", а також 2 керовані авіаційні ракети Х-59: силам протиповітряної оборони вдалося знищити 9 ворожих безпілотників. 

Військові зазначили, що як і минулої ночі, значну частину "Шахедів" ворог спрямував по об'єктах енергетичної інфраструктури на Дніпропетровщині.

Тоді у Кривого Рогу через російську атаку енергетики ввели графіки аварійних відключень за алгоритмом, що був минулого року під час блекаутів. У місті через удар ворожого безпілотника сталося знеструмлення двох котелень та 7500 абонентів залишилися без світла.

Станом на 14:45 на Криворіжжі повністю відновили електропостачання після обстрілів. Загалом енергетики заживили понад 60 тисяч осель, повідомили в "Укренерго".

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: